Alleen maar winnaars tijdens Sportgala

ERMELO – Theater De Dialoog zat gisteravond vol met sporters en supporters en de sfeer was opperbest. Dat kon ook niet anders met alleen maar winnaars. De twintig genomineerde sporters en sportclubs wachtten vol spanning op het verlossende woord van de presentatoren.

Presentatoren ‘good old’ Hans van Zetten en ‘nieuweling’ Susanne Morren (‘ik was gelukkig snel van m’n zenuwen af’) hadden een groot aandeel in de geweldige sfeer. Met goede vragen, veel informatie en humor stelden ze de topprestaties van de sporters aan het publiek voor. Winnaar van het Sport en Beweeginitiatief met een Maatschappelijk karakter werd de fietsclub HTT (Horst, Telgt en Tonsel). De prijs werd aan hen overhandigd door sportwethouder Laurens Klappe. De fietsclub fietst veel om geld op te halen voor goede doelen. De gewonnen tweehonderd euro werd dan ook direct ‘doorgeschoven’ naar een van hun doelen: Stichting Serra en Dana. De stichting is aan het sparen voor een speciale invalidebus en kan het geld goed gebruiken. De jury van de Sportverkiezing had besloten om niet één, maar alle vier de genomineerde sportvrijwilligers in de prijzen te zetten: Nanda Geurts, Esther den Herder, Wim Heining en Margriet de With. Voor de categorie sporters met een beperking werden geen sporters genomineerd. De organisatie besloot om daarom twee sporters me teen beperking in het zonnetje te zetten en daarmee alle sporters te eren. De prijzen werden aan Sandra Karssen en Eelco de Lange uitgereikt door oud-Paralympisch medaillewinnares Sjerstin de Vries.

Trots

Vorig jaar werd een nieuwe categorie geïntroduceerd: de Sportfoto van het jaar. Werden er vorig jaar nog ‘maar’ zo’n tien foto’s ingestuurd, dit jaar waren het er al achttien. Winnaar werd fotograaf Jan de Roo. ,,Toch wel vreemd om hier te staan, ik sta meestal aan de andere kant van de camera,’’ lachte de winnaar. Gert Hofsink van Ermelo van NU mocht de bokaal aan de, toch wel trotse winnaar, overhandigen. Evert ten Napel, wie kent hem niet, maakte de winnaars van de sportploeg van het jaar bekend: DVS’33 Ermelo JO17-1. Paul Toes, oud-toprolstoelbasketballer, mocht Sam Wanay tot Sporttalent van het jaar bekendmaken. Ook voor Sportvrouw van het jaar waren drie genomineerden: tweevoudig Sportvrouw van het jaar, Ashvini Ramasray mocht aan winnares Romee Pol de prijs uitreiken. Tenslotte maakte Leen Pfrommer, oud schaatscoach bekend dat MMA-fighter Léon Jansen tot Sportman van het jaar werd uitgeroepen. Tussendoor werd het publiek vermaakt met optredens van popkoor 4-us, een demonstratie van de jeugd van Schermvereniging Fencing Ermelo en de dansers van ’s Heeren Loo. Aan het eind van het Gala kon de organisatie terugkijken op een topavond, met toppubliek en topsporters in een topambiance.