Wervelende dans veroorzaakt oorverdovend applaus

ERMELO - Vandaag wisten de meiden van GV Sparta Ermelo een topprestatie neer te zetten tijdens de Oost-Nederlandse Kampioenschappen. ,,De tieners (16-19) gingen tijdens de dans zo loei hard naar voren, dat het publiek de adem in hield," vertelt trainster Suzan Guliker. ,,Ik schrok hier niet zo van omdat ik weet wat ze kunnen; heel hard en hoog kunnen springen."

Tijdens de uitvoering gonsde het letterlijk op de tribune. ,,We kregen ook een heel hard applaus," vertelden de meiden na afloop. Volgens Guliker stond de dans echt als een huis. ,,Ik ben supertrots op ons team," aldus de trainster. Volgende maand mag het team door naar de voorronde in Nieuwegein. ,,We zetten dit jaar in op een strakke, krachtige uitvoering met en vleugje Spaans temperament," leggen de danseressen uit. Zij hebben de muziek van van Zorro. Guliker: ,,Je ziet deze meiden per jaar groeien. Dat is gaaf!"

Complimenten

De B (20+) had een zware dans op Gasta's paradijs, een instrumentaal nummer. Met de komst van de nieuwe assistent trainster Marlon hebben de danseressen er een aantal nieuwe technieken bij gekregen. En hoewel ze veel complimenten kregen, was de uitvoering vandaag niet voldoende voor een podiumplaats. ,,Het is wel een mooie boost voor deze selectiegroep," zegt de trainster na afloop. De groep (9-13) vondt het vooral heel spannen. Dat zag hun leidster Manon Riedeman ook. Des ondanks konden ze genieten van het dansen, een hele vrolijke uitvoering.