Ermelose korfballers maken het de koploper lastig

ERMELO - Koploper in de competitie ASVD begon voor eigen publiek goed door al binnen tien seconden de voorsprong van 1-0 neer te zetten en daarna de 2-1 te scoren. Het waren de dames Naomi Hackenitz en Daphne van der Berg die zorgden dat de Ermeloërs weer gelijk kwamen; 2-2.

De Drontenaren waren beter in de rebound, zuiverder in het schot en bleven heel geconcentreerd spelen. Dindoa kwam daardoor op een 12-8 achterstand en ging met hetzelfde puntenverschil de rust in; 17-13. Vervangend coach Jan de Boer van Dindoa 2 (coach Evert Houtriet had vorig week rood gekregen en was deze wedstrijd geschorst) sprak de spelers in de rust goed toe en zorgde er voor dat ze met meer overtuiging de tweede helft in gingen en ook geconcentreerder bleven spelen.

Spektakel

Daar waar ASVD slechts één doelpunt scoorde, wist Dindoa er vijf te scoren en daarmee een gelijke stand neer te zetten; 18-18. Helaas was 'erop en erover' ditmaal niet voor de blauw witte formatie weggelegd; ASVD scoorde de 19-18. Saskia Lieman maakte in dezelfde minuut de 19-19 en de thuisploeg scoorde aansluitend. De wedstrijd ging gelijk op. Een kleine kans werd benut werd door Daphne van der Berg; 20-20. Een afstandschot van Kasper Velgersdijk 21-21 leidde een spannende finale in. Daphne van der Berg zorgde voor spektakel door een voorsprong voor Dindoa op het scorebord te zetten; 21-22. Helaas voor de Ermeloërs werd in dezelfde minuut door ASVD de gelijkmaker gescoord en liepen zij met nog zeven minuten te spelen uit naar een 23-22 voorsprong. Weer was het een Dindoa dame, Saskia Lieman, die de gelijkmaker scoorde 23-23 en de spanning weer helemaal terug bracht. ASVD kon de wedstrijd beslissen door in de laatste minuten een strafworp te benutten; 24-23 waarna het Dindoa niet meer lukt om gelijk te komen. ASVD dat vorige week nog dik 40 doelpunten maakte, werd het goed lastig gemaakt door Dindoa dat zeker door goed spel in de tweede helft een gelijkspel verdiend had.