Ermelose turnster straalt op turntoestellen

ERMELO - Lana van Beekhuizen (8) heeft zich zaterdag tijdens de districtsfinale van de 3e divisie in Nijmegen weten te plaatsen voor een plaats in de landelijke halve finale. Voor deze districtswedstrijd hadden vanuit Sparta Ermelo instapper Lana van Beekhuizen en jeugd turnster Sanne Kuiper zich weten te kwalificeren.

In de eerste wedstrijdronde begon Lana van Beekhuizen op het toestel sprong. Ze maakte een mooie overslag over de pegasus en een hoge hurksalto. Op het toestel brug turnde ze erg netjes en liet mooie zwaaien zien. Op het toestel balk begon de oefening ijzersterk, maar lukte het niet om na de radslag op de balk te blijven staan. Lana moest de balk jammer genoeg vroegtijdig verlaten. Tot slot trad ze aan voor het toestel vloer waar ze zich verbeterde en een mooie oefening liet zien. Daarmee behaalde ze een 12e plaats met balk als beste toestel. In totaal gaan de beste 14 turnsters door naar de landelijke halve finale. ,,Nog nooit eerder heeft een turnster zo jong bij Sparta zich voor een landelijke halve finale geplaatst. Een onzettend knappe prestatie van deze slechts 8-jarige turnster," vertelt trainster Sandra Rakhorst. Op 23 maart is de halve finale in Helmond waar Lana van Beekhuizen het moet opnemen tegen turnsters uit heel Nederland.

Sanne Kuiper

Aan het einde van de dag mocht ook Sanne Kuiper haar finale turnen in de categorie Jeugd 1 N4. Ze begon de wedstrijd op vloer. Ze begon de oefening netjes, maar vergiste zich in de oefening en sloeg een stukje over uit de oefening en liet hier kostbare punten liggen. Zowel de sprong als de brug oefening gingen erg goed. De balk ging ietswat wiebelig en met het boogje achterover lukte het niet op de balk te blijven staan. In totaal is Sanne op de 24e plek geëindigd en slechts 11 turnsters gingen een ronde verder.