Ambassadeurs voor de gemeente

ERMELO – De gemeente Ermelo is trots op haar kampioenen en heeft daarom besloten de sporters die een gouden medaille hebben gewonnen tijdens de Olympische en Paralympische Spelen, een Wereld- en/of Europees kampioenschap publiekelijk in de schijnwerpers te zetten. Tijdens het vrijdag gehouden Sportgala werden drie kampioenen van 2018 gehuldigd.

De drie sporters gehuldigd voor hun uitzonderlijke prestaties. Soeresh Kanhai won een gouden medaille tijdens de Wereldkampioenschappen Kempo in Boedapest Hongarije, ook zijn pupil Sam Wanay werd daar wereldkampioen. De derde sporter die werd gehuldigd was Fokko de Gans. Deze Ermeloër, die uitkomt in het Synchroonzwemmen voor Masters, werd in september Europees kampioen met zijn zwempartner Natasja van Schuppen tijdens het EK in Slovenië. De sporters ontvingen een beker uit handen van sportwethouder Laurens Klappe. Hij reikte de eerste beker uit aan Fokko de Gans: ,,Je leverde de topprestatie in een discipline die we niet zo veel zien omdat je daarvoor naar het zwembad moet. De prestatie is er niet minder om.’’ Daarna overhandigde Klappe de prijs aan Sam Wanay. ,,Je hebt deze prijs zeker verdient, hoger dan wereldkampioen kun je bijna niet worden. Ja, Olympisch kampioen en daar kijken we met z’n allen naar uit.’’ De derde beker ging naar Soeresh Kanhai. Hij is niet alleen eigenaar en trainer van de Kemposchool Kanhai, maar vecht ook nog wel eens mee. Dat resulteerde in Hongarije tot de wereldtitel Kempo (Semi-contact). ,,Het is best bijzonder dat deze gemeente-ambtenaar, naast z’n werk in het gemeentehuis, zo’n topprestatie kan neerzetten in zijn vrije tijd. Een enorme prestatie,’’ sprak de sportwethouder.

Ambassadeurs

De gouden medaillewinnaars hebben een geweldige prestatie geleverd en zijn zeer gedisciplineerd en gepassioneerd met hun sport bezig En dat loont als dit tot een titel leidt. Met die gewonnen titel en medaille vertegenwoordigen ze ook de gemeente Ermelo in binnen- en buitenland, het zijn echte ambassadeurs. Het zou mooi zijn wanneer de gemeente Ermelo, naast de Zilveren Pauw, een speciale, unieke sportonderscheiding laat maken om die aan de topsporters uit te reiken. Immers, in een gemeente waar sport zo’n belangrijke rol speelt, ben je uiteraard trots op deze topsporters.