Dansgroepen hopen op NK kwalificatie

ERMELO - Zaterdag wisten twee jazzdansgroepen van G.V. Sparta in de voorronde in Dronten een podiumplaats te behalen. De jeugdselectie werd eerste en de voorselectie eindigde op de tweede plaats. Met de behaalde punten hopen ze een plek te hebben verworven voor het NK-jazzdans in april in Waalwijk.

De voorselectie onder leiding van Manon Riedeman deed het ontzettend goed en behaalde de zilveren plak. De meiden moesten het opnemen tegen vijf verschillenden groepen in hun categorie. Ze straalden en de trainster was verschrikkelijk trots. De dansgroep kwam heel goed voor de dag en de meegereisde ouders zorgden voor extra aanmoediging.

Wachten

De dames van de jeugdselectie die twee weken geleden in een oefenwedstrijd eerste werden, hadden er wederom verschrikkelijk veel zin in maar waren wel een beetje nerveus. De dansgroep die voor hun aan de beurt was, kwam uit dezelfde categorie en was volgens de meiden erg goed. De lat lag dus hoog en dat maakte het niet makkelijker. Ook duurde het lang voor ze de vloer op konden omdat de jury veel tijd nam om te overleggen. Gelukkig draaiden de mannen van de muziek leuke nummers en het publiek (vooral de meegekomen Sparta aanhang) zong luidruchtig mee. Zo werd de tijd met een feestje overbrugd en liepen de zenuwen niet te hoog op. ,,Maar je moet dan op een gegeven moment toch de vloer op,” zei een van de meiden. ,,En dan gieren de zenuwen toch wel weer even door je lijf.” Gelukkig was het team goed op elkaar ingespeeld en straalde het dansplezier er vanaf. ,,Ze deden het heel goed," reageerde de trotse trainster Annemiek Folmer. De meiden hebben wederom de eerste plek behaald. Maar of het puntenaantal genoeg is voor een NK kwalificatie, dat is nog onbekend. ,,Dat horen we pas wanneer alle voorrondes geweest zijn en er zijn er nog drie te gaan! Of we nu doorgaan of niet deze twee super ervaringen pakken ze ons niet meer af."