Ermeloërs lopen tweede periodetitel mis

ERMELO – DVS’33 ERMELO won gisteren in Ermelo met 3-1 van DOVO en revancheerde zich daarmee van de uitnederlaag in Veenendaal. Het werd geen moment spannend ook omdat de Ermeloërs gewoon beter waren dan DOVO.

Doordat Hoek in Sneek al snel op een 0-3 voorsprong kwam, was de spanning rondom de periodetitel al snel verdwenen op de tribunes. Dat wisten de 22 spelers op dat moment nog niet. De thuisploeg zette aanvankelijk een prima positiespel op de mat en kwamen, uit het niets, op een voorsprong. Olivier Pilon jaagde keeper Tim van de Weerdhof op die zich prompt verslikte. De topscoorder wist in twee etappes de bal in het doel te werken. Het eerste kwartier wisten de verdedigers van de thuisploeg niet hoe snel ze de bal weg moesten jagen om de rappe DVS-aanvallers geen kans te geven in hun jagen. Weerdhof vergat een seconde die opdracht en het was raak. Trainer Bert van Hunenstijn zag dat DVS’33 het initiatief langzaam weggaf en schreeuwde om de draad weer op te pakken. Alhoewel het op het oog allemaal heel vriendschappelijk toeging, met over en weer een aai over de bol, was het bij tijd en wijle spijkerhard. Dat leverde aan beide kanten de nodige blessures op. De emoties liepen zeker bij de DOVO-aanvallers eind eerste helft even flink op, maar scheidsrechter Kuijntjes, die uitstekend debuteerde op het Divisieniveau, zat overal bovenop. Vlak voor rust liet DVS’33 twee keer zijn klasse zien, maar Pilon kwam weer net te kort daar waar middenvelder Öztürk een minuut later net geluk ontbeerde.

Mooiste aanval

In de tweede helft kreeg DOVO in de eerste minuut een dot van een schietkans, maar de bal werd meters naast geschoten. DVS’33 was niet onder de indruk en het leek een kwestie van tijd of het zou afstand nemen van een dapper strijdend DOVO. De ploeg uit Veenendaal kwam door het gemis van drie vaste basisspelers, waaronder haar topscoorder, kwaliteit te kort ten opzichte van de thuisploeg. De 2-0 viel na een demarrage van Benjamin Roemeon die Ralph Hovestad na vijf minuten in de tweede helft dwong zijn eigen doelman te verschalken. Daarna zakte het spel hoewel Olivier Pilon nog een prachtige kans kreeg maar met links voorlangs schoot. DOVO werd nauwelijks gevaarlijk. De mooiste aanval van de wedstrijd resulteerde in een prachtig ingeschoten bal door Christiaan van Hussen die daarmee een combinatie met Roald de Vries weergaloos afmaakte. Van Hussen zoende in zijn triomftocht zijn beide trainers.

Dood bloeden

De wedstrijd leek dood te bloeden door een onmachtig DOVO en een steeds slordiger wordend DVS’33, dat oud- DVS speler Leon Toonen even over het hoofd zag, wat de 3-1 betekende. DOVO geloofde er weer in en de Geelzwarten lieten zich vrijwillig naar achter drukken wat plichtmatig oogde. Het zorgde met de einduitslag van Hoek toch voor een ietwat katterig gevoel hoewel de drie punten in Ermelo bleven.