DVB Foundation ondersteunt paardrijden voor ruiters met een beperking

ERMELO – Sjerstin de Vries, eigenaresse van Stal Ermelo is door de DVB Foundation genomineerd voor de Award 2019. Het doel van de DVB Foundation is het paardrijden voor ruiters met een beperking de aandacht te geven die het verdient.

Vanaf 2011 wordt de Award jaarlijks uitgereikt aan een persoon die het meest opvallend heeft bijgedragen om het doel van de Foundation uit te dragen. Dit kan overigens een ruiter zijn, maar ook een trainer, een sponsor of een vrijwilliger. Naast De Vries zijn Marga van der Aart (Manege in 't Biobos Arnhem) en Marie Joustra (Stichting Paardrijden Gehandicapten Kennemerland) genomineerd. Voor Sjerstin de Vries was de nominatie een complete verrassing. ,,Ik wist helemaal van niets. Nicole van onze stichting, Stichting Paardrijden Gehandicapten Ermelo heeft me een tijdje terug opgegeven. Nu blijk ik daar ineens ook genomineerd te zijn en bij de laatste drie te zitten.’’ Pas anderhalve week geleden werd De Vries geïnformeerd over de nominatie en gaat ze aanstaande vrijdag naar de uitreiking. ,,We gaan naar Indoor Brabant, want daar wordt dan de Award uitgereikt. Ik vind het natuurlijk erg leuk en dankbaar dat ik uit zo’n groep gekozen ben. Enhet is ook best een beetje spannend omdat ik helemaal van niets wist,’’ lacht De Vries.

Groot hart

Grondleggers van de Foundation zijn de Olympische atleten Coby en Marlies van Baalen. Beiden hebben een groot hart voor de gehandicaptensport. ,,De paardensport is een sport waarbij de gehandicapte zich gelijkwaardig kan voelen aan de valide sporter. Dit stimuleert en is enorm goed voor het zelfvertrouwen van de gehandicapte sporter,’’ aldus Coby van Baalen. De zussen zetten zich belangeloos in voor clinics en trainingen ten bate van de dressuursport voor gehandicapten.

Jury

De jurycommissie voor de Award bestaat uit Hanneke Gerritsen, Maarten van der Heijden en Joop Stokkel. Aan het winnen van de Award is tevens een geldbedrag van €1000,- verbonden, welke besteed moet worden aan een passend doel binnen het paardrijden voor minder validen. De Award wordt ieder jaar aan het begin van het jaar uitgereikt en is gebaseerd op het voorgaande kalenderjaar.

 Winnaars

Zal Sjerstin de Vries zich in het rijtje ‘illustere ’winnaars voegen: 2018: Mariëtte Scheltens; 2017: bondscoach Joyce Heuitink; 2016: trainer Chris Haazen; 2015: Equipe WEG 2014; 2014: Sanne Voets; 2013: Trainster Adelinde Cornelissen; 2012: Journaliste Dorli Welp