Gebroerders Patrick vertrekken bij DOVO omdat trainer Kruys blijft

ERMELO - De technische commissie van DVS’33 Ermelo maakte gisteren bekend dat de broers Enrico en Joshua Patrick beiden een contract voor één jaar tekenen in Ermelo. De beide broers mochten van DOVO transfervrij vertrekken, nadat de club besloot het contract met trainer Gert Kruys te verlengen. 

De 29-jarige Enrico en 32-jarige Joshua Patrick maken komende zomer de overstap van competitiegenoot DOVO uit Veenendaal naar DVS’33 Ermelo. Enrico is rechtervleugelverdediger die de hele rechterkant bestrijkt. Sinds 2015 speelt hij voor ‘de Rooien’ uit Veenendaal. Joshua Patrick is de snelle spits van DOVO. Ook hij speelt al enkele jaren voor DOVO. In de wedstrijden die hij dit seizoen speelde voor DOVO, scoorde hij maar liefst 25 keer. Daarmee staat hij tweede op de topscorerslijst van de Derde Divisie, achter DVSér Olivier Pilon.

Transfervrij

Dat de broer bij DOVO konden vertrekken heeft e maken met het feit dat trainer Gert Kruys aanblijft bij de Veenendaalse Derde Divisionist. De twee spelers maken gebruik van de transfervrije status die men kon krijgen nadat de club bekend maakte verder te willen met de huidige hoofdtrainer. Teammanager Kees Muller gaf aan dat er onder enkele spelers onvrede heerste bij de verlenging van het contract van Kruys. Daarom heeft de TC aangegeven dat wanneer er spelers waren die het er niet mee eens waren, mochten vertrekken. Dat hebben de broers Patrick dan ook gedaan. De beide broers hadden nog een contract bij DOVO tot medio 2021