Biljarter Texsaloon plaatst zich voor NK

ERMELO - Komend weekend zal René Bos biljartvereniging Texsaloon vertegenwoordigen tijdens de NK bandstoten. Vorige maand kwam hij in Veenendaal uit tijdens de gewestelijke finale bandstoten 4e klas. Hij had eerder dit jaar de districtsfinale gewonnen en mocht dus zijn kunsten in Veenendaal vertonen.

Het werd een uitermate spannende strijd waarbij René op de laatste speeldag zijn koppositie uit handen moest geven en 2e werd. Echter, omdat de nummer 1 achteraf niet speelgerechtigd bleek te zijn bleek die 2e plaats voor René voldoende om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Dit Nederlands Kampioenschap zal het komende weekend (12,13 en 14 april 2019) worden gespeeld in Heukelum. 

Gewestelijke finale

Nog meer succes voor Texsaloon waar het 3e team als 1e is geëindigd in de 2e klasse libre van het district Gooi- en Eemland. De heren Gerard Bouman, Ronald Pieper en Said Elbaouti wisten na een bijzonder spannende strijd uiteindelijk 1 punt voor te blijven op D.O.S. uit Harderwijk. Hierdoor mag het team van Texsaloon 3 meedoen met de gewestelijke finale die op 25 en 26 mei gaat plaatsvinden in Biddinghuizen. De winnaar van deze gewestelijke finale plaatst zich voor het Nederlands Kampioenschap.