Drie punten maar geen topwedstrijd

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen middenmoter Ajax Amateurs met 3-1 gewonnen. Olivier Pilon leek in de 63e minuut zijn ban en die van DVS te breken na een prachtig doelpunt (2-1) maar dat duurde slechts een kwartier. Ook omdat de amateurs van Ajax gewoon bleven doorvoetballen.

Ajax zette net als Harkemase Boys twee weken geleden, de defensie van DVS’33 Ermelo gelijk vast, maar de thuisploeg voetbalde er vaker onderuit. Dit deden ze dan meestal met lange ballen waarmee op zijn tijd de snelle Roemeon en Pilon werden bereikt. Daardoor ontstond er een open wedstrijd met een iets beter Ajax. Ook trainer Bert van Hunenstijn was niet tevreden met het spelbeeld getuige zijn dominante verbale aanwezigheid aan de zijkant. Hij probeerde zijn spelers naar voren te dirigeren, aan te sluiten en ook druk te zetten, maar er lukte niet heel veel. Roemeon maakte zich bijvoorbeeld prachtig vrij en leek onderweg naar de goal diverse kansen te hebben om de trekker over te trekken, maar steeds lag de bal net niet lekker waarna hij zich uiteindelijk vastliep. Gezien de kansen over en weer was duidelijk dat het zeker geen 0-0 wedstrijd zou worden.

Vrije trap

In de 25e minuut kreeg Ajax op twintig meter voor de goal een vrije trap die loepzuiver in de linker kruising werd geschoten door Ruben Adneij. Paul Eppink was kansloos en dit betekende de 0-1. Ajax zakte iets in, maar DVS’33 kon nog geen vuist maken. Totdat uitblinker Jorran van Santen, die prachtige duels uitvocht tegen de sterke Ajaxspits Donny Pronk, op rechts doorbrak en de bal vanaf de achterlijn teruglegde op Oktay Öztürk. Deze dacht niet na en schoot de bal keihard in het Ajaxdoel: 1-1.

Agressiever

In de tweede helft stonden de Geelzwarten beter. Met Öztürk direct achter de spitsen werd er direct gas gegeven zonder dat dit in eerste instantie tot hele grote mogelijkheden leidde. Dat veranderde toen Frank van der Burg na 60 minuten spelen, Coen Vloedgraven diep stuurde. Diens keiharde voorzet werd verwoestend ingeschoten door topscoorder Pilon: 2-1. DVS’33 leek met die voorsprong extra energie te krijgen. Van alle kanten stoomde het op richting het Ajaxdoel en Lars Dekker verdeelde het spel als vanouds. Door de 3-1 van Dennis Hollart met het hoofd, beloonden de Ermeloërs zichzelf ook. Daarna zakte het spel in, zo snel als het op was gekomen. Ajax kreeg een aantal grote kansen en het was aan van Santen te danken dat de 3-1 op het bord bleef staan. Daarmee deed DVS’33 Ermelo wat het moest doen en is het te hopen dat er moed wordt geput uit het uitstekende, swingende kwartier na rust.