Vijf en tien kilometerlopers krijgen ‘lusje’ erbij

ERMELO - Op woensdagavond 15 mei start om 19.00 uur alweer de negentiende Veldwijkloop. Sinds enigen jaren is ook de naam van de tweede sponsor eraan toegevoegd: Germano Veldwijkloop. Het is dé hardloopwedstrijd in deze regio voor cliënten, medewerkers, kinderen, trimmers, atleten en prestatielopers en verder voor iedereen die gewoon zin heeft om te bewegen.

Het maakt juist deze mix aan deelnemers die de loop uniek en aantrekkelijk maakt. Maar ook het prachtige parcours is verantwoordelijk voor het grote aantal deelnemers (tussen 200 en 300). De inschrijving voor de wedstrijd is inmiddels geopend, dit kan via de website van Athlos. De Germano Veldwijkloop start bij Sportcentrum Ten Duyn op landgoed Veldwijk. Het parcours is 2 ½ km lang en gaat over het prachtige landgoed van Veldwijk en grotendeels over verharde paden en wegen. Deze ronde kan 1x, 2x of 4x worden gelopen. Het hoofdprogramma van de Germano Veldwijkloop is de 10 kilometer, maar ook op de 2 ½ en de 5 kilometer worden de winnaars gehuldigd. Voor kinderen t/m 11 jaar is er nog een aparte wedstrijd. Iedere deelnemer ontvangt een leuke herinnering. De kosten zijn laag; 3 euro voor kinderen t/m 11 jaar en 4 euro voor volwassenen (2 resp. 3 euro bij voorinschrijving). Ook kan op de avond zelf worden ingeschreven, vanaf 18.00 uur bij Ten Duyn, waar ook de kleedruimtes, douches en parkeerruimte te vinden zijn.

Wandelen

,,Nieuw is wel dat er een ‘lusje’ aangeplakt wordt vanaf de tweede ronde voor de 5 en 10 km, ter hoogte van de Beukenrode (de oude oprit en afrit van de voormalige Feithenberg), om de ronde exacter op 2500 meter te krijgen, ‘’ meldt mede-organisator Theo Bouw. Wegens succes is er ook dit jaar de mogelijkheid om in te schrijven voor een wandeling van ongeveer 2,5 km die gelijktijdig start met de wedstrijdloop en waarbij men na afloop een herinneringsvaantje kan krijgen tegen inlevering van het wandelnummer. Feitelijke inschrijving kan alleen ter plaatse en is verplicht en mogelijk à € 1,00. Voor informatie kan men contact opnemen met één van de organisatoren: Theo Bouw (66234) of Jeanette Hendriksen (66566).