Drie Kempoka's Kanhai in Guadelajara

ERMELO - Ashvini Ramasray heeft een derde plaats behaald tijdens het Wereldkampioenschap Kempo in het Spaanse Guadelajara. Het Ermelose team Kanhai, dat met een delegatie van drie Kempoka’s namens het Nederlandse team geselecteerd was voor het wereldkampioenschap Kempo, heeft naar verwachting gepresteerd.

Op het toernooi, dat vorige week werd gehouden, was het niveau hoog. Nu de internationale top steeds breder wordt, is het deelnemen aan een wereldwijd toernooi in waarde gestegen. Joyce Dijkstra (30), Ashvini Ramasray (22) en Avinash Ramasray (19) mochten deelnemen aan het kampioenschap, dat onder leiding van coach Soeresh Kanhai, flink aan de bak moest.

Traditional

Donderdag 25 april vond de discipline Traditional plaats. Ashvini Ramasray deed mee aan het onderdeel Kata ongewapend en Kata gewapend. In de poule, die bestond uit 22 deelnemers, won Ashvini met Kata ongewapend de eerste ronde. De tweede ronde verloor Ashvini helaas van de wereld kampioen en viel daardoor buiten de prijzen evenals bij het onderdeel Kata gewapend. Daar verloor zij in de eerste rond omdat haar tegenstander net een maatje meer was. Avinash Ramasray, in de categorie Kata ongewapend, liep een strakke Kata maar verloor de wedstrijd in de eerste ronde.
De discipline Fighting stond vrijdag op het programma. Dijkstra, Ashvini en Avinash deden alle drie mee met semi-contact. Avinash Ramasray had het zwaar in zijn gewichtsklasse, hij werd in zijn partij hard getrapt waardoor hij tegen de grond ging. Avinash stond wel sterk in zijn schoenen en vocht verder. De zege ging deze keer naar de Spanjaard maar Avinash kan wel tevreden terugkijken naar zijn gevecht. Daarna was Ashvini Ramasray aan de beurt, zij wist haar partij in haar voordeel te beslissen en behaalde op dit onderdeel een derde plaats. Bij de dames werd Dijkstra derde in haar poule. ,,Het was een mooi wereldkampioenschap waarin we allemaal veel ervaring hebben opgedaan. Het niveau wordt hoger en we weten waar we aan moeten werken. Een toernooi als dit is voor ons een mooie uitdaging om volgend jaar nog beter voorbereid naar terug te komen, besluit een tevreden coach en trainer Soeresh Kanhai.