Wandeltraining voor gezondheid

ERMELO – Op maandag 13 mei is om 20.00 uur de startbijeenkomst van de Gezond Veluwe Challenge 2019. Vorig jaar werd de eerste Gezond Veluwe Challenge georganiseerd en heeft als doel om te trainen zodat men uiteindelijk 10.000 stappen kan lopen.

De Challenge wordt georganiseerd door de Huisartsen coöperatie Medicamus en zorggroep FleGel. Eerder werd, mede door hen de Diabetes Challenge georganiseerd. De organisatie is echter van mening dat bewegen voor iedereen gezond is en niet alleen voor Diabetespatiënten en stelt de inschrijving open voor iedereen die fit wil blijven en om de gezondheid te bevorderen. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: mensen met COPD, met een te hoge bloeddruk, overgewicht en/of ouderen. Maar uiteindelijk kan iedereen meedoen.

Wandelen

Tijdens de eerste bijeenkomst bij Hokkeling en Huibers, praktijk voor Fysiotherapie aan de Badhuisweg wordt informatie gegeven. De planning is dat er vanaf 21 mei t/m 27 juni op dinsdag- en donderdagavond wordt gewandeld, vertrek is om 19.00 uur. Dinsdagavond vanaf restaurant Bonaparte en donderdagavond bij de parkeerplaats van Calluna. Het einddoel is om de eerste week van september vijf avonden en de zaterdag een wandeltocht te lopen van ongeveer 6-8 kilometer = tienduizend stappen. Aanmelden kan via d eeigen huisarts POH of Hokkeling en Huibers.