'Er zijn geen dubbele bodems'

ERMELO – DVS’33 Ermelo sloot zaterdag de competitie af met een 5-1 nederlaag tegen Jong FC Groningen. Het was een seizoen met ups en downs. Vandaag werd bekend dat de leden van de Technische Commissie ook stoppen met hun werkzaamheden. ,,Qua timing valt het precies samen met de bekendmaking dat Maurice de Ruiter bij Sparta Nijkerk heeft getekend,” vertelt Dirk van Panhuis, perswoordvoerder. ,,Er is echter geen enkel verband tussen deze zaken.”

Technisch manager Jan van den Berg trad eind 2017 aan. ,,Het is erg veel werk en we wilden het seizoen netjes afmaken zoals dat hoort.” Samen met Gerrit Bruinewoud en Henk Brentjes legt hij nu de taken neer om een nieuwe TC voldoende tijd te geven om een selectie neer te zetten voor het seizoen hierna.

Respecteren

De ploeg van scheidend trainer Bert van Hunenstijn slaagde er zaterdag zelf niet in om te winnen van de noorderlingen, die door het terugtrekken van het beloften team uit de voetbalpiramide hun laatste wedstrijd in de Derde Divisie speelden. ,,Een bijzonder effectief spelend Jong FC Groningen,” meldde Van Hunenstijn na afloop. ,,Tegelijkertijd dacht ik op mijn vaste stekje aan de zijlijn: Mannen nu vol het risico aangaan! Er samen nog een keer met vereende krachten tegenaan om een nederlaag te voorkomen. Maar het was tevergeefs. Er bleef mij niets over dan het Ermelose team gewoon te respecteren voor wat zij dit seizoen hadden laten zien.” Bert van Hunenstijn maakt plaats voor de nieuwe trainer Richard Plug.

Bemoeienis

Ook zal de vereniging, na het vertrek van de drie TC leden op zoek moeten naar goede opvolgers. ,,En vanuit die TC wordt er dan weer iemand afgevaardigd voor het BC-bestuur. Wij als BC hebben daar geen enkele invloed of bemoeienis mee,” legt Dirk van Panhuis uit. ,,Spannender is het niet, of zoals Jan zelf vanmorgen zei: er zijn geen dubbele bodems.”