Kampioenschap binnen handbereik

ERMELO - Dindoa heeft door winst op EKC Nääs uit Enschede het korfbalkampioenschap binnen handbereik. EKC werd met 19-15 verslagen en met nog 1 wedstrijd te gaan is promotie naar de Overgangsklasse dichtbij.

Wie gedacht had dat Dindoa het al gedegradeerde EKC Nääs even zou verslaan, kwam bedrogen uit. Hoewel de start voor de Ermeloers was - Jorik Velgersdijk scoorde tweemaal - liet EKC al rap merken dat het zijn sportieve plicht zou vervullen en knokte het zich in de wedstrijd. Gedegradeerd of niet, de ploeg uit Enschede was niet van plan de winst Dindoa cadeau te doen. Over en weer werd er gescoord waarna met 5-4 Dindoa een spurt nam en halverwege de eerste helft met 7-4 een voorsprong opbouwde. EKC was echter geduldig in de aanval en kwam met 8-7 weer dichterbij. Een prachtige actie van Mark Bronkhorst waaruit Kasper Velgersdijk scoorde gaf weer iets lucht 9-7, maar door scores van EKC, driemaal op rij, stond het plots 10-10. Twee stippen later was het rust, 11-11.

Lastig

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Dindoa werkte hard maar de ploeg had het in de rebound lastig. Dindoa kwam weer op voorsprong maar rap stond het weer gelijk 13-13. Vervolgens maakte EKC de 13-14 en dat was voor coach Houtriet het moment om Tom van den Berg in te zetten. Met resultaat, want hij maakte de 14-14. Met nog 15 minuten op de klok was de spanning voelbaar. Saskia Lieman bewees echter haar scorend vermogen en scoorde in de laatste 13 minuten viermaal. Eindstand 19-15.

Promotie

Ondertussen werd bekend dat ZKV, de concurrent van Dindoa, ook goede zaken deed bij MIA. Dat betekent dat de laatste en alles beslissende wedstrijd over twee weken plaats gaat vinden. Dindoa staat 1 punt los van ZKV en dus is de volgende en tevens laatste wedstrijd cruciaal Bij winst is Dindoa kampioen en is promotie naar de Overgangsklasse een feit.