HME huldigt winnaars Groevenbeekloop

ERMELO – Zaterdag 1 juni vond de Halve Marathon Ermelo plaats waarbij de organisatie veel winnaars kon huldigen. Helaas lukte het niet om in alle hectiek de snelste leerling en leerlinge van Chr. College Groevenbeek te huldigen. Vandaag maakten ze het goed.

Intersport Ermelo stelde voor de HME ook een prijs beschikbaar voor de snelste Groevenbeekleerling op de vijf en tien kilometer. Vandaag ontvingen de leerlingen hun prijs in de winkel van Wim Meijers. Emma Posthouwer (12) uit Putten won de Onderweegs & de Groot 5 kilometer. Althans, ze was de snelste van alle College Groevenbeek leerlingen in de categorie vrouwen. Voor haarzelf was dat best wel een verrassing omdat ze in Ermelo bijna de hele weg met steek in de zij gelopen had. ,,Ik liep een week voor Ermelo de vijf kilometer nog in 23 minuten, maar die tijd haalde ik 1 juni niet. Ik was al blij dat ik kon blijven lopen. Super leuk dat ik daarna ook nog de snelste bleek te zijn”. Emma Posthouwer liep een tijd van 25:15 wat toch goed was voor een negentiende plek bij de 5 km vrouwen. Voor Daniël Kleermaker maakte het niet uit hoe snel hij liep. Hij was van heel Groevenbeek de enige die de OAK-advocaten tien kilometer aandurfde. De 15- jarige Ermeloër droomt van het lopen van een hele marathon. Hij is lid van atletiekvereniging Athlos waar hij alle onderdelen traint, maar lopen verreweg het leukste onderdeel vindt. ,,Ik heb in Harderwijk ook de tien gelopen en wist dat ik die aan kon. Voor veel van mijn klasgenoten en andere leerlingen, is de vijf echt wel de maximale afstand, maar ik vond de tien mooi dit jaar.’’ Kleermaker liep 43:43 wat goed was voor een dertiende tijd bij de tienkilometer heren. Helaas ontbrak Jens Meindertsma, de snelste jongen op de 5 kilometer. Hij liep die afstand in 22:23 en was daarmee 33e bij de mannen.

Feest

Wim Meijers verwende de beide leerlingen. Ze kregen een goed gevulde tas met daarin een aantal handige hardloopartikelen en een cadeaubon. Emma Posthouwer was helemaal blij met het zien van de inhoud en kreeg er als klap op de vuurpijl nog een stoer ‘voetballeeuwinnen’ haarbandje bij. Meijers was blij met het groots opgezette evenement. ,,Ik krijg van alle kanten te horen dat het één groot feest was. De organisatie heeft het steeds beter voor elkaar en ik ben erg blij dat men vooral inzet op gezelligheid voor zowel lopers als het publiek.’’ Intersport Ermelo was, samen met Heel Ermelo Beweegt, promotor van de Groevenbeek-loop binnen de Halve Marathon van Ermelo. Daarbij zorgde Mulderij bedrijfsjuristen samen met het college zelf, voor een financiële bijdrage zodat de leerlingen gratis konden lopen. Klik hier voor alle uitslagen van de negende HME.