Medailles voor zwemmers ZEW

ERMELO - Waar het seizoen voor menig sporters al is afgelopen, trainen de synchroonzwemmers nog volop voor diverse competities in de maand juni. De afgelopen 2 weekenden waren dat de uitvoeringenwedstrijden binnen de Regio Oost in Zwolle (2 juni) en in Raalte (9 juni).

Tijdens dit onderdeel worden allerlei zwemslagen en technische figuren uitgevoerd op muziek. De jury geeft punten voor de uitvoering, artistieke impressie en moeilijkheid. De Ermelose Zwemvereniging ZEW had met 9 uitvoeringen ingeschreven, variërend van solo Sofie (9 jaar) tot en met de Vrije Combinatie, grotendeels bestaand uit senioren. Waar een kleine vereniging groot in kan zijn....

Tellen

Dit seizoen had ZEW diverse debuutoptredens: zwemsters die sinds januari 2019 begonnen zijn met wedstrijden. Sofie van der Sluis beet de spits af in categorie 1 met een solo. Eenvoudig, maar wel genoeg voor een bronzen medaille. In de volgende leeftijdscategorie hadden we Jasmijn de Vries (Solo: 3e plaats, maar door combinatie met techniek viel zij net buiten de prijzen); het duet Else-Lien Scheepsma en Elise Drost (brons) en een groep van 6 zwemsters waarin ook Renate Combee, Emma Hazevelden Roos Wolters zwommen. Geen medaille, maar wel een MEGA-prestatie voor wat deze groep in korte tijd heeft laten zien. Want door alle spanning de verkeerde kant op zwemmen en dat toch maar even te repareren door je plek op te zoeken en ... door te zwemmen. Bij synchroonzwemmen is goed tellen net zo belangrijk als goed corrigeren!

Zilver

In de leeftijdscategorie Age2 zwemmen Karlijn van de Kolk en Jannike Timmer, getraind door Marilou de Gans. Het duet presteerde op muziek van "Krantenwijk" bijzonder gedurfd met een dubbel balletbeen en een combined spin (neerwaartse draai, gevolgd door opwaartse draai). Zij verdienden hiermee een zilveren medaille. De solo die Karlijn eerder die dag had gezwommen leverde met 0,8 punt verschil, de gouden medaille op. Een prima resultaat om komend weekend aan de start te verschijnen tijdens het Nederlands Kampioenschap voor deze leeftijdsgroep: Synchro Beat.

Brons

Voor de junioren (geboren 2001-2004) stonden Sofieke Karssen en Doreen van de Kolk op de badrand in Zwolle voor hun duet op een medley van Michael Jackson. Zij voerden een heuse 'moonwalk' uit in het water: artistiek zat de kür prima in elkaar maar wat door wat kleine synchronisatiefoutjes kwamen zij voor een podiumplek niet in aanmerking. Bij de senioren was er ook een duet, bestaande uit Esther van der Deijl en Marilou de Gans. De muziekkeuze 'Without you' was allesbehalve standaard: de boodschap van de zanger werd met veel inbeelding vertolkt door beide dames. Ook voor de uitvoering hadden zij complexe beenbewegingen gekozen waarna met een korte hap lucht de volgende bewegingen werden ingezet. Het BRONS was meer dan verdiend.