'Dit is echt een prachtig team'

ERMELO – De Sparta meiden t/m 19 jaar zijn zaterdag op hét sportpodium van Nederland eerste geworden. De jury was diep onder de indruk van de Ermelose danstalenten wat resulteerde in het nationale eremetaal.

Het team onder leiding van Suzan Guliker vertrok in alle vroegte naar Ahoy Rotterdam om deel te nemen aan de Dutch Gymnastics. ,,Vanwege het voorstellen van de groepen moesten we daar om half 10 zijn,” vertelt ze. De meiden waren echter pas rond half 4 aan de beurt, dus de zenuwen waren goed aanwezig toen ze eindelijk de vloer op mochten voor hun performance.

Ontlading

Daarna begon het wachten op de puntenbeoordeling. Twee jaar geleden werd dit team derde, vorig jaar haalden de meiden zilver en het was goud wat er nu lonkte. ,,Maar de concurrentie was ook goed en dus bleef het tot op het laatst spannend.” De ontlading was dan ook groot toen bleek dat het team uit Ermelo gehaald had waar men voor gekomen was. Ze gilden het uit: ,,We zijn eerste!” Trainster Suzan Guliker is ontzettend trots op haar meiden. ,,Ze hebben hier keihard voor getraind.” Het geheim wat hierachter schuil gaat is volgens Guliker het team zelf. ,,Ze zijn heel hecht. Ze zorgen voor elkaar, steunen elkaar en willen er echt voor gaan, op een positieve manier. De sfeer onderling is heel goed. Daarbij ‘zuigen’ ze echt alles op wat ik ze aanbied en dat werkt ontzettend motiveren.” Guliker is ook blij dat ze ondersteuning heeft van Marlon. Daarnaast is er team-captain Noëlle Staal. ,,Zij zorgt er bijvoorbeeld voor dat de meiden op tijd klaar staan, helpt mij bij het vloerverkennen en heeft altijd een goed woordje over voor haar teamgenoten.”

Stapje omhoog

De meiden gaan nu even genieten van dit succes. Ze mogen zich een heel jaar bondskampioen noemen. Binnenkort is de eindshow van Sparta, dan mogen ze de dans ook nog laten zien. Maar na de zomer starten de trainingen weer voor een nieuw seizoen. De ambitie is nog hoger te komen. ,,Volgend jaar gaan wij de uitdaging aan in de B t/m19. De meiden zijn toe aan een stapje omhoog,” vertelt de trotse trainster. ,,Het is spannend, maar met dit topteam heb ik daar alle vertrouwen in.”