Opbrengst: 800 euro voor tuin van Damaris

ERMELO – Na een dag golfen op de prachtige links van de Ermelose LinksValley bleek dat Henk een tweede gouden Quooker rijker werd. Twee jaar terug won de Ermelose horecaondernemer al het overall klassement en hij herhaalde dit kunststukje dit jaar nogmaals.

Kees van Dorp sprak tijdens de negentiende hole namens de organisatie vooral veel dank uit aan de sponsoren die dit kampioenschap weer mogelijk hebben gemaakt. Hij had ook een nieuwtje. ,,Voor het eerst in de geschiedenis van het Ermelo’s Golfkampioenschap reiken we een poedelprijs uit. En die gaat naar Anneke Speelman.’’ Hoewel een poedelprijs winnen ook wat zegt over je kwaliteiten, was ze wel enorm blij met de bon voor een avondje Japas. Evelien Wiedenhof, overall winnaar van vorig jaar won de prijs voor de Longest drive, de dame die haar bal het verst op de fairway slaat. De prijs voor de Neary ging naar Jolande Slot (de bal die het dichtste bij de vlag terecht is gekomen). Ook bij de heren werden prijzen voor een Longest en Neary uitgereikt aan respectievelijk Adwin Ploeger en Jan van Rooijen.

Lustrum

De eerste prijs bij de dames ging ook naar Evelien Wiedenhoff en bij de heren won Henk Lubbersen. Daarnaast mocht Lubbersen zich overallwinnaar en Ermelo’s Golfkampioen 2019 noemen. Matthias van der Velden, reikte namens de hoofdsponsor Van der Velden Keukens aan de trotse winnaar de gouden, limited edition Quooker uit. ,,En niet zo maar een Quooker, maar een 24 karaats goudvergulde Quooker.’’ En passant vertelde de jonge ondernemer dat Van der Velden Keukens nog een jaar Hoofdsponsor blijft van dit Ermelose evenement. ,,Vooral omdat volgend jaar het lustrum van dit kampioenschap wordt gevierd en daar willen we bij zijn.’’

Goed doel

Elk jaar wordt de opbrengst geschonken aan een goed Ermelo’s doel. Dit jaar is gekozen voor Damaris, een transitiehuis voor jonge moeders. Voorzitter van de stichting Vrienden van Damaris, Wouter de Vries, vertelde in het kort over het huis van Frida en Ronald Tijdeman. Damaris huisde sinds juni 2013 in een pand aan de Horsterweg en zit sinds vorig najaar in een splinternieuw pand aan de Konijnenwal. Er moet nog veel gebeuren dus is elk bedrag welkom. Omdat bij de verloting de prijs er niet uitging, besloot de organisatie deze te veilen. De opbrengst voor een diner en wijnarrangement bij Het Roode Koper twv 350 euro werd uiteindelijk 450 euro. In totaal mochten Ronald en Frida Tijdeman een bedrag van achthonderd euro in ontvangst nemen. ,,Een fantastisch bedrag,’’ reageerde het echtpaar. ,,Dat kunnen we goed gebruiken voor de aanleg van de tuin.’’

Birdie

De deelnemers roemden de banen van The Links Valley, de eerste reversible golfbaan van Nederland, waar door iedereen met veel plezier werd gespeeld. Een baan met veel hoogteverschil en natuurlijk de prachtige natuur er om heen. En dat in Ermelo…. Of het een gelukstreffer was, zal nooit iemand weten, maar Frans Callenbach sloeg gisteren een Birdie (een hole die in één slag onder par gespeeld wordt). Blijkbaar toch wel bijzonder omdat het zelfs op social media werd gedeeld.
Volgend jaar worden de vijfde Ermelose Golfkampioenschappen georganiseerd en dat is tevens het eerste lustrum.