Ermelo’s wielerspektakel in het buitengebied.

ERMELO – Voor de 47e keer wordt de Ermelose wielerronde gehouden en sinds vier jaar op de eerste woensdagavond in juli op de Zeeweg. Er wordt gereden door schoolkinderen van de Goede Herderschool en uiteraard is er weer een dernykoers.

,,Nieuw dit jaar is de sportieve confrontatie om de grote prijs Vierhouten Palletindustrie, vertellen de organisatoren. ,,Het is een koers tussen tien renners uit Harderwijk en tien uit Ermelo. Ze rijden twee keer een serie van vijf ronden achter dernymotoren’’. De start is om 18.30 uur en de Grande Finale wordt gereden om 19.30 uur tussen de vijf beste uit beide plaatsen. Tussen de dernykoers rijden de kinderen van groep 4, 5, 6 en 7 van De Goede Herderschool de plaatselijke omloop. Zij starten om 19.00 uur en er zijn drie bekers van Summerrain te verdienen voor zowel de jongens als de meisjes. Uiteraard krijgen alle deelnemertjes ook een medaille.

Veluwe Klassement

Om 20.15 uur is het slotstuk van de avond: het criterium voor Elite/Belofte over een afstand van ca tachtig kilometer. Van Panhuis Bouw en Oosterhoff Poolen zijn dit jaar de hoofdsponsoren van dit spektakel. Deze wedstrijd is onderdeel van het Bert Franken Veluwe klassement die bestaat uit vier wedstrijden. De wielerwedstrijd in Horst & Telgt is de eerste, dan volgen op 13 juli de Ronde van Ugchelen, 14 augustus de Ronde van Elspeet en de finale op 21 augustus Ronde van Nunspeet.

RondeMiss

Voor het vierde jaar op rij heeft Bar Cafetaria t Zomernest de eer om de Rondemiss te mogen aanleveren. Dit jaar is dat Annemarie Boonen, zij is Miss 't Zomernest 2019. Annemarie Boonen zit op het CCNV in de vierde klas en ze werkt nu al een jaar bij ‘t Zomernest. ,,In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden af te spreken of ben ik op de manege te vinden’’. De organisatie van de Wielerronde is weer blij dat de vele sponsoren en vrijwilligers de ronde dit weer jaar mogelijk maken.
Het parcours ligt op de Zeeweg, Rodeschuurderwegje en Slagsteeg. De toegang tot dit wielerevenement is gratis.