Eerste open training A-selectie

ERMELO – Vandaag begon de A-selectie van DVS’33 Ermelo met de training. Het was de eerste keer dat ze met het nieuwe team en staf in het veld stonden. Het was een open training waarbij de jeugd de kans kreeg om handtekeningen van hun helden te bemachtigen.

Gert-Jan van Diest, de nieuwe voorzitter van de Jeugdcommissie is blij met dit moment. ,,Een leuke actie die weer nieuw leven is ingeblazen. Het is de afgelopen jaren niet gedaan, maar de nieuwe trainer Richard Plug gaf in een van z’n eerste interviews al aan dat hij wilde verbinden.’’ Ook de nieuwe assistenttrainer John Dooijewaard heeft zich sterk gemaakt voor dit evenement. DVS’33 Ermelo, die al meerdere keren in de prijzen is gevallen voor hun jeugdopleiding, wil een brug vormen tussen het vlaggenschip en de jeugdelftallen. Voorgaande jaren gaven daarom de selectiespelers ook al trainingen aan de jeugdelftallen. Er waren zo’n tachtig kinderen op de training afgekomen om handtekeningen te verzamelen. Ieder kind kreeg een grote teamposter, een lootje en een ijsje. Gewapend met een pen wachtten ze op de spelers, maar dat duurde wel even. Pas na twaalf uur vond Plug dat de training kon worden gestopt en vlogen de kinderen op de spelers en staf af.

Lootjes

Terwijl de kinderen op het veld de spelers de poster aanboden, werd de eerste lootjes getrokken. Hoewel Plug met harde stem de winnende nummers voorlas, waren de kinderen nog niet echt geïnteresseerd. Ze kwamen immers voor de spelers? Pas toen Plug besloot om de kinderen aan te spreken: ,,Nu is het genoeg. Kom allemaal hier en eerst luisteren. Daarna mag je weer handtekeningen verzamelen.’’, kwamen de kinderen om hem heen staan. Nadat verschillende prijzen, waaronder caps, sjaals en bidons werden uitgereikt, werden de drie wedstrijdshirts uitgereikt, maar toen waren de kinderen al weer op weg naar de ontbrekende handtekening.