Prestigieuze Blue Jacket hangt nu in Boterlap Ermelo

ERMELO – De competitie was hoog, immers zowel De Boterlap Harderwijk als de collega’s uit Ermelo moesten en zouden de eerste Boterlap Cup winnen. De teams waren zorgvuldig samengesteld want ieder wilde winnen. Maar uiteindelijk mocht De Boterlap Ermelo gisteren de felbegeerde Blue Jacket ontvangen. 

,,Natuurlijk had ik het wel gehoopt, maar we wisten ook wel dat we niet eenvoudig zouden gaan winnen,’’ sprak teamcaptain Jan-Andries van Bentum na afloop van het toernooi. Trots poseerde hij met het splinternieuwe Blue Jacket. Er waren 24 deelnemers uit Harderwijk en evenzoveel uit Ermelo geselecteerd. En in beide teams zaten toppers. De banen op The Links Valley lagen er schitterend bij en op alleen een klein regenbuitje aan het begin, was het perfect golfweer. Vooraf kregen alle deelnemers nog wat tips&tricks van de pro van The Links Valley. ,,De teamindeling was op sterkte ingedeeld en de eerste negen holes speelden we twee tegen twee,’’ vertelde een trotse teamcaptain van team Ermelo. ,,In de back negen, speelde we de singles.’’ Na ruim vijf uur golfen zat het toernooi erop. De wedstrijdkaarten werden ingeleverd en het tellen kon beginnen. Ondertussen dronken de spelers een drankje in de Brasserie The Valley.

Blue Jacket

De prijsuitreiking was bij De Boterlap Ermelo. Er waren prijzen voor de Longest Drive dame en heer en voor de Neary. Daarnaast was er nog een prijs voor de ‘Hole-in-one’. Deze prijs werd gesponsord door Van der Velden Keukens, maar werd helaas niet uitgekeerd en blijft dus staan voor volgend jaar. Annet Kisjes won een dekbed en kussen, beschikbaar gesteld door Ducky Dons vanwege haar Longest Drive. Teamcaptain Harderwijk Ferry Schwab deed dit bij de heren en won een weekend rijden in een Audi Etron. Deze eerste 100% elektrische Audi werd gesponsord door Auto Flevo. The Neary bij de heren werd gewonnen door Martijn Bohmer en won eveneens een DuckyDons dekbed en kussen. Bij de dames won Gerda Krommenhoek, die uitkwam voor het team Harderwijk, de Neary. Ze won daarmee een weekendje rijden met een BMW cabrio die door BWM Ekris beschikbaar werd gesteld. Tot slot werd bekend gemaakt dat het team Boterlap Ermelo de eerste Boterlapcup had gewonnen. Het eerste Blue Jacket werd door de organisatie overhandigd aan teamcaptain Jan -Andries v Bentum, uiteraard ontving het team ook de enorme Boterlap Cup en flessen bubbles. Volgend jaar wordt De Boterlap Cup georganiseerd door Harderwijk en zal de wedstrijd worden gespeeld op de banen van Dorhout Mees in Biddinghuizen.