Tweemaal zesde op individuele proef

ERMELO - De Ermelose Anniek van Dulst (14) en lid van het Veluws Ros deed van 26 t/m 29 juli meedoen aan de Europese Kampioenschappen Dressuur in San Giovanni, Italië. Met haar teamgenoten Senna Evers, Lara van Nek en Maura Knipscheer veroverde zij een zilveren medaille. 

Onder begeleiding van debuterend coach Imke Schellekens-Bartels verschenen zij aan de start bij de Childrens rubrieken, zowel individueel als in de landenproef. Onder zeer wisselende weersomstandigheden wist Van Dulst prachtige resultaten neer te zetten. De eerste dag reed de Ermelose samen met haar pony Isala’s Ariëlle naar een mooie zesde plek. Ondanks de hitte wist ze een mooie score van 73,115% neer te zetten.

Zilver

De volgende dag liet Anniek zien dat een hoosbui met onweer haar niet klein kon krijgen. In de landenproef verbeterde zij haar persoonlijke record met een score van maar liefst 74,346%. Samen met de resultaten van de andere Nederlandse amazones wonnen Anniek van Dulst en haar teamgenoten hiermee de zilveren medaille voor Nederland. Ook op de laatste dag reed Van Dulst een mooie foutloze proef en won met 72,643% wederom een zesde prijs.