Extra geld voor de oudere paarden

ERMELO – Gistermiddag werd bij Stal Ermelo een cheque van de Halve Marathon Ermelo uitgereikt aan Nicole Nieuwenhuis, voorzitter van de stichting Paardrijden Gehandicapten Ermelo. Het bedrag van zevenhonderdvijftig euro was bijeengebracht tijdens de HME op 1 juni. 

Roland van de Kamp, bestuurslid van de Stichting Halve Marathon Ermelo, overhandigde de cheque namens de bijna duizend atleten die mee hebben gelopen op zaterdag 1 juni. ,,Het is gewoon een heel goed doel waar dit geld nu heen gaat. Als je ziet hoeveel plezier de gehandicapten hebben in deze manege, geweldig.’’ Stalhouder Sjerstin de Vries vult aan: ,,Het is ook een heel leuk vrijwilligersteam die de gehandicapten begeleiden. Ze vinden het superleuk en niemand klaagt als ze een keer langer door moeten werken.’’. De stichting PGE bestaat sinds 2001, maar rijdt sinds 2014 in Stal Ermelo aan de Nijkerkerweg. Er rijden nu zo’n zeventig cliënten, merendeels uit de regio, op de elf paarden van Stal Ermelo. ,,Ze worden begeleid door zo’n dertig vrijwilligers,’’ vertelt voorzitter PGE Nicole Nieuwenhuis. ,,De gehandicapten worden rustig en ontspannen door het rijden op een paard of pony. Het spreekt blijkbaar speciale spiergroepen aan.’’

Coopertestbaan

Het bestuur van de Stichting HME heeft vorig jaar geld geschonken voor de aanleg van de Coopertestbaan op de Groevenbeekse Heide. De baan werd uiteindelijk op 20 februari j.l. geopend. ‘Een mooi initiatief’, vond wethouder Laurens Klappe bij de opening. ‘Hier gaan ongetwijfeld velen baat bij gaan hebben’. De baan wordt al door veel atleten gebruikt, al is het beloofde informatiebord, aan het begin van de baan, door de gemeente nog steeds niet geplaatst! ,,In de bestuursvergadering hebben we met elkaar gesproken over een goed doel voor dit jaar,’’ legt Van de Kamp uit. ,,En uiteindelijk vonden we dit een mooi, Ermelo’s doel: ondersteunen van gehandicapten bij het paardrijden. Ik ga zelf ook nog wel eens een kijkje nemen als ik een bakje koffie bij Jaap en Sjerstin de Vries kom doen. En het is echt leuk als je ziet en hoort hoeveel plezier ze hebben.’’ Het geld van de HME zal worden besteedt aan de paarden. ,,We hebben wat oudere paarden en die hebben extra en speciale zorg nodig, zoals fysiotherapie en een tandarts. Maar ze krijgen ook speciaal seniorenvoer. Daar kunnen we dit geld mooi voor gebruiken,’’ vertellen De Vries en Nieuwenhuis. De Halve Marathon Ermelo wordt volgend jaar gehouden op zaterdag 6 juni, het is dan de tiende editie van de Ermelose Halve Marathon.