Fietsen door de prachtige Veluwse natuur

ERMELO - De Veluwse Wielervereniging organiseert op zaterdag 14 september weer de Herfsttocht waarbij liefhebbers van het sportieve fietsen kunnen kiezen uit drie afstanden, te weten 80, 100 of 135 kilometer.

Alle afstanden zijn volledig uitgepijld. De 100 en 135 km doen onder andere de Hoog Buurlose Heide en de heidevelden rondom Elspeet en Uddel aan. Prachtige vergezichten, vooral als de heide, zoals te verwachten is, volop in bloei staat. Ook de heuvelachtigestukken van de Noord-West Veluwe worden meegenomen in het parcours, middels bekende heuvels als de Aardhuisweg en de klim naar Hoog Buurlo. De 135 km knoopt er nog een lus aan vast, waarbij de Knobbel ook nog een mooi onderdeel van het parcours vormt.

Gastvrij

Voor de meer recreatieve fietsers en de sportieve fietsers met minder tijd is er een route van 80 km uitgezet, deze voert ook over de hei bij Hoog Buurlo. Start en finish voor alle afstanden is De Muzenhof aan de Leuvenumseweg. Naast een gastvrije ontvangstvindt u hier ook de kleed- en douchegelegenheid. Tevens is er volop gratis parkeerruimte. Vertrekken kan voor de 80-100 km tussen 08.00 en 10.00 uur en bij de 135 km tussen 8:00 en 9:00 uur. Voor meer informatie: www.vwv-ermelo.nl en NTFU (voor)inschrijving via https://www.fietssport.nl/details/toertocht/id/47947