Na drie competitiewedstrijden bovenaan ranglijst

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft ook haar derde competitiewedstrijd gewonnen. Thuis werd Goes met duidelijke cijfers verslagen, 4-0. De Ermeloërs waren superieur tegen een angstig Goes dat de thuisploeg met erg veel respect tegemoet trad.

En dat was jammer. Voor een mooie voetbalwedstrijd, heb je twee ploegen nodig. DVS’33 Ermelo was de enig voetballende ploeg, want ook na de 2-0 ruststand, wenste Goes geen risico’s te nemen op te veel tegentreffers. Daardoor was het geen spectaculaire wedstrijd. DVS’33 Ermelo bleef terecht geduldig naar de openingen zoeken en vond die in het laatste deel van de wedstrijd waardoor het publiek toch voldaan huiswaarts trok.

Solide

DVS’33 speelde solide waarin Frank van der Burg en Lars Dekker opnieuw in de basis begonnen. Van der Burg speelde opvallend onopvallend. Een compliment voor de verdediger die zich duidelijk beter
voelt in de rol van mandekker in plaats van lange rushes te maken langs de lijn. Dat deed daarentegen Enrico Patrick veelvuldig, wat echter ook veel gevaar inleidde. Lars Dekker begon wat terughoudend, maar stond met een perfecte onderschepping wel aan de basis van een razendsnelle counter, net voor rust. Hij stuurde Benjamin Roemeon de ruimte in die met zijn teen Joshua Patrick lanceerde. De aalgladde aanvaller, die na 23 minuten uit een voorzet van zijn broer de 1-0 had binnengekopt, ging in sneltreinvaart op de Zeeuwse doelman af, maar zag Olivier Pilon er beter voorstaan. Die schoof de bal beheerst in het net, 2-0. En dat vlak voor rust. In de fase vlak daarvoor, was de thuisploeg slordig en kreeg Goes zelfs een kans die door doelman Daan Huisman vakkundig onschadelijk werd gemaakt.

Superieur

Na de thee was DVS’33 Ermelo superieur. Goes wilde duidelijk de schade beperken en zette de deur achterin niet open voor de razendsnelle DVS-aanvallers. Lars Dekker onderscheidde zich in de tweede helft met een aantal goede onderscheppingen en mooie diepballen terwijl Oktay Öztürk zich ook steeds meer profileerde. Een combinatie met Roemeon schoot hij goed in, maar hij had de pech dat de doelman precies op de goede plek stond. Het duurde tot de 82e minuut voordat de derde goal viel. Joshua Patrick zette goed door en bereikte de vrijstaande invaller Hussen die de bal snoeihard in de touwen joeg. De wanhoop van de linksback van Goes op de steeds maar diepgaande Enrico Patrick was terug te zien in diens overtreding in de zestien, penalty voor de Geelzwarten. Broer Joshua gunde dit buitenkansje aan invaller Daniel van Warven die het cadeautje aannam en de bal zuiver in de linkerhoek plaatste, 4-0. DVS’33 heeft na drie duels nog geen tegendoelpunten hoeven te incasseren wat veel zegt over de sterkte van de verdediging die ook niet echt getest werd door de bezoekers. Het oogt echter gewoon solide waarin gekke dingen achterwege worden gelaten en Huisman daadkrachtig optreedt als er toch wat doorheen glipt.