Wit Blauw beslist in laatste minuut de wedstrijd

ERMELO/ KAMPEN - Dindoa, dat dit seizoen weer in de overgangsklasse speelt, moest op de eerste speeldag aantreden in Kampen tegen Wit Blauw. De Ermeloërs kwamen direct op een goede voorsprong van 0-4. Daarna herpakte Wit Blauw zich. De thuisploeg wist zicht terug te knokken tot een 5-5 stand. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft gingen de ploegen gelijk op en werd een ruststand bereikt van 8-8.

Beide ploegen moesten nog behoorlijk wennen aan de nieuwe teamindeling en uitvinden hoe de looplijnen van de medespelers waren. Het Ermelose team heeft twee nieuwe spelers in het eerste; Roy van Boven - afkomstig van Unitas - en Karianne van der Velde die na een langdurige blessure weer klaar is om te spelen. Bij de start van de tweede helft nam Dindoa direct het initiatief en liep uit naar een 8-12 voorsprong. Daarna was het de thuisploeg die scoorde. Wit Blauw kwam terug tot 11-12.

Verdedigen

De teams waren deze wedstrijd zeer aan elkaar gewaagd. Dindoa wist het gaatje weer iets groter te maken, maar Wit Blauw speelde zeer gedegen en kwam terug tot 14-14. Beide ploegen deden er alles aan om de winst te pakken. Uiteindelijk was het in de dertigste minuut gelijk; 16-16. De scheidsrechter gaf Wit Blauw nog een vrije worp met 5 seconden op de klok. Dindoa wist deze bal goed te verdedigen, maar vanuit de rebound wist Wit Blauw direct tot schot te komen. Zo scoorde de thuisploeg in de laatste seconde de winnende treffer 17-16.