Lucky DVS’33 Ermelo langs DOVO: 2-1

ERMELO - DVS’33 heeft haar thuiswedstrijd tegen DOVO met 2-1 gewonnen na een 0-0 ruststand. Het was een moeizame overwinning die in de 94e minuut tot stand kwam door een weergaloos doelpunt van invaller Rafaël Uiterloo.

Daarmee was het ‘eind goed al goed’ want het werd een taaie middag voor de talrijke toeschouwers. Vooral de eerste helft kwam er maar niet echt tempo in de wedstrijd. DOVO-trainer Gert Kruys had DVS’33 goed geanalyseerd en zijn team stond zodanig dat de Ermeloërs moeite hadden om echt tempo in de wedstrijd te krijgen. Frank van den Burg en Lars Dekker werden vrij gelaten in de opbouw en die speelden te traag en zonder drive naar voren te hebben, de bal te vaak breed of terug. Er kwamen kleine kansjes, bijvoorbeeld voor Pilon, maar ook voor DOVO. Verder typeerde het spel zich door kleine overtredingen en vervolgens overdreven vriendelijk gedoe. DVS’33, dat verrassend startte zonder de herstellende Jorran van Santen, zag vooral dat haar sterspeler Benjamin Roemeon ruzie had met de bal en doorlopend verkeerde keuzes maakte. Mede daardoor kwam het maar niet op gang.

Gevaarlijk

Dat veranderde vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft. Roemeon had er duidelijk zin in en ook Olivier Pilon maakte eindelijk deel uit van het spel. De druk naar voren werd gelijk vertaald in een tweetal kansen en de derde was raak. Roemeon snelde langs zijn tegenstander, sneed naar binnen en vond de verre hoek, 1-0. Het publiek ging er eens goed voor zitten want de Geelzwarten zetten druk, speelden verder naar voren en wisten kansen te creëren. Een bal van Joshua Patrick kwam op de paal en corners werden gevaarlijker en gevaarlijker. Daarom was het ook jammer dat vanuit het niets DOVO langszij kwam. Öztürk pakte volledig onnodig en erg knullig de arm van zijn tegenstander vast. De uitstekend leidende scheidsrechter twijfelde niet en legde hem op de stip. Arends pakte dit cadeautje uit. DVS’33 probeerde vervolgens wel door te drukken, maar hoe langer een volgend doelpunt duurde, hoe moeizamer het ging. Er kwam veel ruimte te liggen op het middenveld ook omdat de Ermelose ploeg soms in een 7- 3 opstelling voetbalde. Uiteindelijk was DOVO tevreden met een gelijkspel en probeerde het spel in de 93e minuut vakkundig stil te leggen. Tot die ene laatste bal naar voren. Nieuwkomer Uiterloo stelde zich persoonlijk voor aan het publiek. Vanuit een onmogelijk hoek bij de linker cornervlag joeg hij de bal snoeihard in de goal, 2-1.

Conclusie

Er blijft genoeg werk aan de winkel. DVS’33 Ermelo speelt te voorspellend om het de echt geode clubs op deze manier lastig te maken. Het blijft de vraag waarom de ploeg niet meer en vaker druk naar voren zet en vaak wacht tot trainer Richard Plug het sein geeft om door te schuiven. Want op de momenten dat dit gebeurde, kreeg het grip en vooral….kansen.