Zeven Ermelose atleten in de prijzen

ERMELO - Woensdagavond werd tijdens een feestelijke avond in de kantine van atletiekvereniging Athlos in Harderwijk, de tweede editie van het Rabobank Randmeren hardloopcircuit afgesloten. Een zestigtal atleten van heinde en verre waren op een leuk programma afgekomen. 

De Rabobank Randmerencircuit is een regionaal circuit die gelopen wordt tijdens de regionale loopevenementen. Wie aan drie van de vijf loopwedstrijden had deelgenomen, maakte kans op een prijs. Speaker Jan de Bekker begon met de prijsuitreiking van de eerste tien vrouwen en mannen. Daarin was een hoog Ermelo-gehalte te ontdekken. Nummer 1 over 5 wedstrijden werd Marit van den Broek, afkomstig uit Ermelo, maar nu woonachtig in Harderwijk. Kirsten Hogebrug werd tweede en Annebeth Roepman derde. Ook de nummers zes, zeven en tien, respectievelijk Everine de Vries, Vida Poortinga en Eeke Flink komen uit Ermelo. Bij de mannen won Rob van de Graaf uit Soest. Ermeloërs Eric de Vaal en Robert Hogebrug werden zesde en tiende. Ook zij ontvingen een prijs.

Train nuchter

Daarna vertelde oud middellange afstandsatleet met tal van Nederlandse titels, Bram Som iets over sportvoeding. Zijn twee belangrijkste stellingen gingen over hoe je herstelt (veel eiwitten) en hoe je leert om energiezuinig te lopen. Zijn advies: train nuchter. De avond werd afgesloten met een korte presentatie over de aanstaande edities van de Halve Marathon van Harderwijk, Nijkerk, Putten, Bunschoten en Ermelo. Alle aanwezigen ontvingen vervolgens een prachtig loopshirt als aandenken. Degene die recht denkt te hebben op een shirt, kan contact opnemen met de organisatie van de Halve van Ermelo, dan wordt dat geregeld. Maar, dan moet je minstens drie van de vijf lopen van het circuit hebben meegedaan.

Halve van Ermelo

De volgende editie van de Halve Marathon van Ermelo zal plaatsvinden op zaterdag 6 juni. Het is de tiende editie van het evenement en dat betekent dat de organisatie er iets speciaals van wil maken. Onlangs kwam het comité voor het eerst bij elkaar om alvast te brainstormen over hoe dit jubileum vorm te geven.