Voor zevende keer Veluws Taaiste

ERMELO - Op zaterdag 12 oktober 2019 wordt door de Veluwse WielerVereniging weer haar jaarlijkse MTB-tocht georganiseerd. Zowel de doorgewinterde fietsfanaat als de beginner is dan van harte welkom om een stuk lekker door de natuur te fietsen.

Er zijn mooie single-tracks van de vaste MTB-route (die 5 oktober officieel geopend wordt), snelle bospaden, venijnige klimmetjes, het zit er allemaal in. En dat allemaal in de directe omgeving van Ermelo. Dertig km is een mooie afstand voor de MTB’er die nog niet zo veel ervaring heeft. Ook voor de jeugd is deze afstand zeer geschikt. De route is leuk en afwisselend, technisch eenvoudig en bevat een stop, waar de deelnemers een warm of koud drankje krijgen. Dit jaar heb je ook de keus om de dertig km te fietsen in een groep die door een ervaren MTB'er begeleid zal worden.

Singletracks

Voor wie iets meer ervaring heeft, of gewoon van meer uitdaging houdt, staat de 45 kilometerroute klaar. Niet alleen langer dan de dertig, maar ook met iets meer technische uitdagingen. De zestig km vindt de organisatie zelf de mooiste route. Deze route heeft alles wat MTB’en op de Veluwe zo bijzonder maakt. Snelle singletracks, mul zand op heidepaden en harde bospaden waar de snelheid flink op kan lopen. De ervaren MTB’er kan helemaal los gaan. Deze afstand kent twee verzorgingsposten. Starttijd voor deze afstanden is tussen 09:00 uur en 10:30 uur.

Taaiste

Tja, en dan natuurlijk is er ook weer de ‘Veluws Taaiste’ marathon over honderd kilometer. Een keuze voor de echte MTB-marathonliefhebber. De Veluws Taaiste is een speciale tocht, die alleen in oktober aangeboden wordt. Dit jaar wordt deze marathon voor de zevende keer georganiseerd. De afgelopen jaren groeide de belangstelling voor deze tocht snel. Stel je voor: 100 km bos en heide, geen asfalt, drie verzorgingsposten, een volledig uitgepijlde route… dat moet je gewoon een keer gedaan hebben! Wie vorig jaar van de partij was op deze marathon herinnert zich vast nog wel de bijzondere verrassing die de organisatie qua verzorging voor de deelnemers in petto had. Die gaat dit jaar op herhaling. Starten kan tussen 08:00 en 09:00.

Inschrijven

De startlocatie is weer De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66. Er is voldoende parkeergelegenheid, volg hiervoor de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders. Inschrijven kan bij de start van de tocht. Leden van de NTFU kunnen inschrijven met Scan-and-Go. Vooraf inschrijven kan ook via de website van de NTFU.