Dindoa 1 en 2 gehusseld om te winnen

ERMELO - Op een prachtig en goed gevuld complex in Hardinxveld-Giessendam mocht Dindoa 1 aantreden tegen het nog ongeslagen HKC 1. HKC dat afgelopen jaar een aantal spelers heeft ontvangen die allemaal ervaring hadden in de korfbal league.

Bewust hadden de coaches van Dindoa 1 en 2 een wisseling van basisspelers gemaakt. Er was een aantal spelers van Dindoa 1 dat deze keer in de basis stond van Dindoa 2 omdat door een overwinning op HKC 2, Dindoa 2 aan de kop van de reserve eerste klasse kon komen en Dindoa graag zou willen zien dat Dindoa 2 zich kan aansluiten bij Dindoa 1 dat overgangsklasse speelt en als Dindoa 2 kampioen wordt, gaan zij reserve overgangsklasse spelen. HKC startte scherp aan de wedstrijd en nam gelijk al een 3-0 voorsprong. Door twee rake schoten van uiteindelijke topscorer Aniek Odding kon Dindoa nog wat terugdoen en werd het 5-2. Coach Steven Brink begon weer met de van een blessure teruggekeerde Jorik Velgersdijk in de basis. Daarnaast begon Romy van Enk in de basisacht, omdat Saskia Lieman al een wedstrijd bij het tweede team in de benen had. Dindoa had het lastig om onder de druk van HKC uit te spelen en kwam moeilijk tot kansen. Een prachtige doorloopbal van Roy van Boven zorgde na een kwartier voor een tussenstand van 8-3. Toen was al duidelijk dat HKC domineerde op eigenlijk alle fronten in het veld en dat het voor Dindoa een hele zware middag zou worden. Nogmaals een schot van Aniek Odding zorgde voor een ruststand van 15-5.

Favoriet

Na rust bracht coach Steven Brink een aantal wissels zodat die ook speelminuten kregen in het eerste team. Eline Odding bekroonde haar invalbeurt gelijk met drie goals. In de tweede helft ging HKC freewheelend richting het einde en maakte daarbij nog een paar hele mooie combinaties en goals. De wedstrijd werd afgesloten met een fraaie afstandstreffer vanaf de middenlijn en vanuit de lucht van HKC. De eindstand kwam hierdoor op 30-12. In deze wedstrijd werd duidelijk dat het HKC de gedoodverfde favoriet is voor het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse. Overigens won Dindoa 2 de wedstrijd van koploper HKC 2 door een aantal toegevoegde spelers van Dindoa 1.