Aniek Odding zorgt voor gelijkmaker

ERMELO - Dindoa speelde afgelopen zaterdag de eerste return wedstrijd in de veldcompetitie korfbal. De Ermeloërs begonnen in Kampen tegen Wit Blauw, stonden daar de hele wedstrijd voor, maar verloren in de laatste minuut. Vandaag was de return in Ermelo. Het tweede team dat voor het eerste speelde, veegde Wit Blauw 2 compleet van het veld met een stand van 24-14. Dat was een goed opsteker voor het vlaggenschip van Dindoa.

Aniek Odding maakte direct in de eerste minuut de 1-0 en daarna was het Wit Blauw dat de voorsprong nam met 1-2. Dindoa kwam weer gelijk met 2-2 door een vrije worp van Saskia Lieman en toen gingen de Kampenaren na de 3-3 helemaal en los en kwamen op een 3-6 voorsprong. Dindoa reageerde hier zeer sterk op door vijf maal achtereen te scoren en de voorsprong over te nemen; 8-6. De gasten deden het goed en kwamen terug tot 8-8 en zelfs weer op voorsprong met 8-9. De laatste minuten van de eerste helft gingen gelijk op en de ruststand werd uiteindelijk 11-11.

Allerlaatste minuut

Direct in de tweede helft nam Karianne van der Velde het initiatief en scoorde een fraai afstandschot. Jonathan van der Beek zorgde voor de 13-11 en toen was het weer Wit Blauw dat de overhand had in het spel en via 13-13 op voorsprong kwam tot 13-14. Daarna ging het gelijk op maar was het Daphne van den Berg die twee keer achter elkaar scoorde en zorgde voor een voorsprong van 17-14. Helaas wisten de gasten terug te komen tot 17-17 en zelfs weer de leiding over te nemen 17-18. Met nog 2 minuten te spelen presteerden de Kampenaren zelfs een voorsprong van twee punten 17-19. Maar gelukkig liet Dindoa zich niet kennen zoals in Kampen en zette alles op alles en via Daphne van den Berg werd het 18-19 en in de allerlaatste minuut scoorde Aniek Odding met een fraaie doorloopbal de gelijkmaker; 19-19