Kansen aan beide kanten niet goed benut

ERMELO - DVS’33 heeft de derby tegen VVOG met 1-0 gewonnen door een vrij gelukkig doelpunt van invaller Soufyan Moro. VVOG probeerde vervolgens met alles of niets offensief het tij nog te keren maar zonder succes. Daarmee won de beste ploeg, maar echt opwindend werd het duel qua voetbal nooit.

Het affiche was mooi en de laatste jaren laten zien dat een derby ook gewoon leuk kan zijn qua publiek. Zowel de Ermeloërs als de Harderwijkers respecteren elkaar en dat is weleens anders geweest. De DVS-supporters openden met prachtige geel-zwarte rook, maar de Harderwijkse supporters wisten het spel even stil te leggen met groen-witte ballen. De toon was gezet. VVOG kwam beter uit de startblokken omdat DVS’33 twee keer slordig uitverdedigde. VVOG wist echter geen raad met beide kansen. Daarna werd DVS’33 sterker maar het had moeite om het spel goed op te bouwen. Veel liep over links waar Roald de Vries en Jeremy Jonker niet de creativiteit bleken te hebben om de stevige VVOG-verdediging in verlegenheid te brengen. De enige die zorgde voor een aantal kansen was Benjamin Roemeon die het zijn verdediger keer op keer moeilijk maakte. Er ontstond een hele grote kans waaruit Olivier Pilon dacht te scoren. Doelman Paul Eppink redde echter met een onnavolgbare reflex. Pilon is nog niet erg gelukkig dit seizoen want ook de volgende kans miste hij. Daarmee had DVS’33 zijn kruit wel verschoten in de eerste helft en kreeg VVOG nog een grote mogelijkheid na mistasten van keeper Daan Huiskamp. Jonker redde op de lijn.

Alle hens aan dek

Ook in de tweede helft ging het moeizaam met de opbouw van achteruit. Er kwamen in een paar minuten tijd wel een paar grote kansen voor Öztürk (redding Eppink) en Roemeon (paal). VVOG kwam eigenlijk niet meer voor de goal van DVS’33. De Geelzwarten probeerden te vaak met lange ballen VVOG in verlegenheid te brengen, maar het lange en ijzersterke centrum lag er niet wakker van. Tot de 82e minuut. Moro gaf de bal uit een vrije trap strak voor en Jan en Alleman miste waardoor de bal, tot ontsteltenis van alles wat VVOG was, in de goal viel. De ontlading was groot, maar VVOG wist de stand wel vaker recht te trekken in Ermelo. Daarom was het nog even alle hens aan dek, maar VVOG bleek toch te zwak om het de Ermeloërs echt lastig te maken. In de slotminuten kreeg Öztürk rood na zijn tweede gele kaart, maar de overwinning was een feit. ,,De wedstrijd was niet hoogstaand, maar ik heb genoten van de ambiance. VVOG had een extra defensief middenveld opgesteld, wij wilden meer combinatievoetbal. Helaas kwam daar te weinig uit,’’ vertelt hoofdtrainer Richard Plug. ,,Ik zag dat Enrico in de eerste helft zijn niveau op rechts niet haalde en Benjamin in het laatste stuk niet meer voorkwam. Dat was jammer. Vervolgens ben ik 4-3-3 gaan spelen. We hebben de nul gehouden en staan nu slechts met 6 goals tegen. Dat is goed, maar het gemiddeld aantal goals mag van mij nog wel wat omhoog”.