Shirtsponsors HME worden bekend in Gambia

ERMELO - Stichting Halve Marathon Ermelo heeft enige maanden geleden een restant loopshirts geschonken aan een goed doel: een voetbalteam in Gambia. Van de week zijn de shirts aan de spelers overhandigd.

Al vrij snel na de Halve Marathon op zaterdag 1 juni ontving het bestuur een mailtje van Corinne van den Dool. Ze begreep dat er loopshirts over waren en schreef dat zij spullen inzamelt voor Gambia. Of ze die restpartij mocht hebben. ,,Kunnen we zo een heel sportclub voorzien van dezelfde shirts,’’ schreef ze enthousiast. En zeg daar dan maar eens nee tegen! Het bestuur van de HME was er dan ook al snel over eens dat dit een prachtig doel was voor de 27 overgebleven shirts. Het duurde even voor Van den Dool duidelijk kreeg welke school of sportclub ze blij kon maken, want ze moest dit via een contactpersoon in Gambia organiseren. ,,Uiteindelijk kreeg ik antwoord van Corinne,’’ vertelt penningmeester HME Abel van Willigen. ,,De shirts waren enorm welkom bij een voetbalteam genaamd Jollof. Tot nu toe hadden de spelers allemaal verschillende shirts. Maar met onze shirts zouden ze er uniform uitzien.’’

Sponsors

Vervolgens duurde het tot eind augustus voor er weer een vervolg kwam. Van den Dool: ,,Abel, ik kan je laten weten dat de auto weer volgeladen is. We hebben nu zeven dozen waaronder de shirts. Ik breng ze morgen naar het verzamelpunt. Ik verwacht dan dat over ongeveer twee maanden de spullen daar aangekomen zijn.’’ En inderdaad, van de week ontving de penningmeester een mail dat de shirts al aangekomen zijn. ,,Sinds vorige week zien de spelers van het team er allemaal hetzelfde uit en natuurlijk met onze sponsors erop: Bedruk Textiel, Polskamp, VBV Advocaten en Knipsalon van Willigen,’’ vertelt Van Willigen enthousiast. De organisatie van de Halve Marathon Ermelo is blij dat ze op deze manier een klein steentje hebben kunnen bijdragen aan de herkenbaarheid van een Gambiaanse voetbalclub.