Plug ligt goed binnen spelersgroep

ERMELO – De kogel is door de kerk. Al enkele weken geleden kreeg Ermelo van NU signalen dat trainer Richard Plug zou gaan stoppen bij DVS’33 Ermelo. Vanavond werd het bericht bevestigd door een artikel op Voetbal247. Ook het bestuur van DVS'33 Ermelo bevestigde het vertrek van de trainer aan Ermelo van NU.

Hoewel het seizoen nog niet eens op de helft is, en DVS’33 Ermelo op de tweede plek staat in de Derde Divisie, heeft hoofdtrainer Richard Plug toch al zijn vertrek aangekondigd. Dat bericht werd vorige week ook al bevestigd. Het blijkt al langere tijd niet te boteren tussen de TC, bestuur en de trainer. Opvallend is dat Plug juist heel goed ligt binnen de ploeg, in tegenstelling tot voorgaande jaren.

Vertrek

Bestuurslid Leo van Dijk, tevens voorzitter van de Technische Commissie, bevestigde het vertrek van Plug. ,,Plug heeft vorige week inderdaad te kennen gegeven dat hij eind van dit seizoen bij DVS’33 Ermelo wil vertrekken. Het bestuur heeft vorige week, voor de wedstrijd tegen VVOG, met hem gesproken waarin hij zijn redenen van vertrek heeft aangegeven. We hebben dit aangehoord en de volgende avond weer met hem gesproken. Wij wilden namelijk het seizoen met deze trainer afmaken.’’ Er wordt goed voetbal gespeeld, aldus het bestuur, dus daar ligt het niet aan. Ook bevestigt Van Dijk dat Plug goed in de spelersgroep ligt. Richard Plug was vanavond (nog) niet voor commentaar bereikbaar.

Winst

De Ermelose Derde Divisionist won vandaag bij VVSB in Noordwijkerhout met 1-3. Doelpuntenmakers waren Soufian Moro, Frank van der Burg en Rafël Uiterloo. DVS’33 Ermelo staat nu, na tien wedstrijden, op de tweede plaats in de stand van de Derde Divisie.