Kickboksen als voorbereiding voor bekerwedstrijd

ERMELO – In navolging van de selectie van DVS’33 Ermelo, die ter voorbereiding op de streekderby bij Budo Acadamy Physical Ermelo een stevige work-out kregen, onderging gisteravond de selectie van FC Horst ook een kickbokstraining. 

Zoals bij plaatsgenoot DVS’33 Ermelo al was gebleken, kan een goede fightspirit een gewonnen partij opleveren. Hoofddocent van der Wal ontving de selectie met open armen, hij had er zin in. Ook MMA-fighter en docent Leon Jansen was er klaar voor. De selectie van hoofdtrainer Martijn Kuis kreeg eerst de regels van de Dojo duidelijk uitgelegd: luisteren naar de docent en respect voor elkaar. Als snel bleek dat praten tijdens de training niet werd geaccepteerd en gooide Van der Wal het over een andere boeg. ,,Als we werken zijn we stil en focussen wij ons op ons doel,’’ was de duidelijke boodschap waarna de selectie gezamenlijk zich een aantal keren moest opdrukken. De boodschap werd snel opgepakt en de Horstenaren gingen vol aan de bak.

Klaar

De mannen zetten zich volledig gefocust in en de fighting spirit van de ploeg kwam al snel naar boven. Na ruim een uur werd de training afgesloten en het belang van samenwerken en teamspirit besproken. Van der Wal: ,,Vechten doe je nooit alleen, maar altijd met het hele team .’’ Zaterdagstaat de belangrijke bekerwedstrijd op het programma, uit tegen SEH 1 in Heerde. De mannen van FC Horst zijn er klaar voor!