Plug is ‘pleite’

ERMELO – Vanavond is uitgelekt dat Richard Plug, de trainer van de selectie van DVS’33 Ermelo, morgen niet in de dug-out zal zitten in de thuiswedstrijd tegen Barendrecht. Assistent-trainers John Dooijewaard en Jaap de Vries zullen zijn taak overnemen. 

Al enkele weken is er veel onrust binnen DVS’33 Ermelo en zijn hoofdtrainer Richard Plug. Plug maakte bekend dat hij zijn contract aan het eind van het seizoen niet wil verlengen, maar wilde wel het seizoen afmaken. Een aantal factoren hebben er toe geleid dat de wegen elkaar nu al lijken te scheiden. De club; het bestuur en TC, willen nu nog geen commentaar geven. DVS’33 Ermelo moet dus weer op zoek naar een nieuwe trainer. Of zal de club kiezen voor stabiliteit en het seizoen afmaken met de assistent-trainers?

Zes trainers

Vanaf 2009 ging het goed met de Ermelose club. Hennie in ’t Hof werd hoofdtrainer en bleef dit tot 2014, maar werd toen ingeruild voor Jan Veldhuizen. Echter, na een seizoen moest Veldhuizen al weer vertrekken en kwam Roeland ten Berge. Ondanks attractief voetbal werden er geen prijzen gepakt en Ten Berge werd ingeruild voor Willem Leushuis die het seizoen mocht afmaken. Dat vervolgens Bert van Hunenstijn en nu ook Richard Plug de eer aan zichzelf hielden en vertrokken, zegt wellicht iets over deze trainers, maar vooral ook over de club.