Onrustige week laat sporen in veld na

ERMELO - DVS’33 heeft na een turbulente week, haar thuiswedstrijd tegen Barendrecht met 0-2 verloren. Een terechte uitslag want DVS’33 gaf niet thuis. Enig zelfvertrouwen ontbrak. Het liet zien dat de turbulente week zijn sporen had achtergelaten.

DVS’33 Ermelo startte in dezelfde opstelling als anders. Het betekende een vijfmans verdediging plus twee controlerende spelers vlak voor de voorstopper. Barendrecht was met een opdracht het veld in gestuurd: laat aanvoerder Basil Camara het spel maken. Juist Camara speelde zijn slechtste wedstrijd in dienstverband van de GeelZwarten. Mogelijk droeg de aanvoerder van de thuisploeg teveel verantwoordelijkheid op zijn schouders. Zijn eerste de beste bal in de breedte werd onderschept en leverde al binnen twee minuten de 0-1 op, want Peter de Lange schoot de bal onberispelijk langs doelman Huiskamp. Het werd er daarna niet beter op. De bal werd veelvuldig in de verdediging breed- en terug gespeeld en de voorwaartsen bleken opnieuw onbereikbaar. Het spel was t.o.v. de thuiswedstrijd tegen VVOG niet veranderd. Af en toe was de Ermelose ploeg dreigend, maar dat gold ook voor de bezoekers. Jorran van Santen mikte uit een corner naast en Benjamin Roemeon mikte een meter over.

Creativiteit

Na een half uur greep het trainersduo John Dooijewaard en Jaap de Vries in. Jeremy Jonker werd eindelijk bevrijd van zijn moeizame linksback positie met zijn stijf rechtse been en hij kwam op het rechtermiddenveld terecht. DVS’33 veerde op, ook al bleef het zeer moeizaam voetballen. Barendrecht had beide vleugels goed bezet waardoor er over de zijkanten niets doorkwam. Verder ontbrak het DVS aan creativiteit. In de tweede helft kwam een getergd DVS uit de kleedkamer. Er werd druk naar voren gezet met Öztürk meer naar voren. Er kwamen kansen met een bal op de paal van Joshua Patrick maar Jonker was ook weer naar de linksbackpositie geschoven. Na een kwartier ebde het offensief weg en was DVS’33 terug bij af. Een haarscherpe counter werd door Barendrecht 100% benut, 0-2. Het betekende de genadeklap want ook de creatieve Moro en Uiterloo konden het tij niet keren. Geen tweede bal was voor DVS’33 en geen speler haalde zijn normale niveau. De Ermelose ploeg mocht blij zijn dat Barendrecht een 100% kans op de 0-3 liet liggen.

Rust

Ondanks de onrust predikte voorzitter Aart Goossensen na afloop rust. Volgens hem staat het bestuur pal achter het technische hart van de vereniging. En dat is een grote stap vooruit ten opzichte van ruim twee jaar geleden. Het kan gezien worden als het begin van een nieuwe periode waarin DVS’33 het voetbal weer kan laten zien waar zoveel jaar hard aan gewerkt is, maar sindsdien ver is weggezakt.