Korfbal interland in Ermelo

ERMELO - Zaterdagavond 21 december speelt korfbalvereniging Dindoa voor de tweede keer in twee jaar tegen China. Deze ploeg, gecoacht door Ben Crum, is opnieuw in Nederland om tussen Kerst en Oud en Nieuw deel te nemen aan de Korfbal Challenge.

Twee jaar geleden kwam China ook al bij Dindoa op bezoek en wisten de Chinezen de wedstrijd met 22-23 te winnen. De Korfbal Challenge 2019 vindt van 27 december tot en met 30 december plaats in Topsportcentrum Rotterdam. Vier dagen lang topkorfbal in alle leeftijdscategorieën en daarnaast verschillende side-events zoals de Kampioenenparade, de TeamNL Korfbal Fandag, de Jeugd Challenge en de clinic van TeamNL Korfbal aan G-korfballers.

Onder 17

Begin 2020 wordt er ook op hoog niveau gekorfbald. Op maandagavond 13 januari speelt de selectie van Dindoa vanaf 18.30 uur een wedstrijd tegen het Nederlands team voor spelers onder 17 jaar. Er zullen die avond twee wedstrijden worden gespeeld. Deze groep jonge spelers is in voorbereiding op het WK U17 op 27/28 juni in Eindhoven. Volgens goed gebruik geeft de bondscoach Barry Schep samen team NL U17 clinics en speelt het wedstrijden door het hele land. De wedstrijd begint om 18.00 uur.