TC is akkoord met transfer

ERMELO - Jorran van Santen gaat DVS'33 Ermelo met ingang van 1 maart verlaten. Hij krijgt een prachtige kans in het betaalde voetbal bij Go Ahead Eagles. De 24-jarige Ermeloër is inmiddels anderhalf jaar in dienst bij Go Ahead Eagles in Deventer als Performance Analist en hij heeft van deze club de aanbieding gekregen om fulltime aan de slag te gaan in plaats van parttime. Helaas is het voor Van Santen dan niet te combineren met het trainen en voetballen bij de club waar hij bijna zijn hele leven voor speelt.

De Technische Commissie heeft, na goed overleg met alle betrokken partijen, het verzoek voor Van Santen ingewilligd. Dat meldt de club vandaag. De Ermeloër speelde bijna de gehele jeugdopleiding bij DVS'33, en maakte in 2013 een uitstapje naar FC Groningen A1. Vanaf 2014 maakte hij gedurende zes seizoenen deel uit van de A-selectie. Zo was hij in 2014/2015 onderdeel van het elftal dat kampioen werd in de Hoofdklasse C. In die zes seizoenen heeft hij in 157 officiële wedstrijden het geelzwart gedragen en wist hij negen doelpunten te maken. Van Santen meldt in een reactie: ,,De afgelopen maand ben ik met de clubleiding van Go Ahead Eagles in gesprek geraakt over een fulltime functie als Performance Analist (dezelfde functie als die ik in het afgelopen anderhalf jaar parttime heb ingevuld). Met het doel om de werkzaamheden zoals ik deze nu uitvoer (alles met betrekking tot data & performance) uit te breiden en te intensiveren, en waarbij de club heeft aangegeven graag verder te willen investeren in mijn vakgebied."

Profvoetbal

Van Santen heeft er enorm tegenop gezien om deze keuze te moeten maken. ,,Echter, de kans om fulltime werkzaam te zijn in het profvoetbal, iets wat ik altijd al heb gewild en de reden waarom ik zo’n zes jaar geleden ben begonnen aan de studie Bewegingswetenschappen, is voor mij te groot om te laten lopen," aldus Van Santen. ,,Go Ahead Eagles geeft mij hiermee de kans mijzelf in het vakgebied verder te kunnen ontwikkelen. En ik ben me ervan bewust dat dergelijke mogelijkheden niet voor het oprapen liggen." 

Verrast

De Technische commissie werd vorige week verrast met dit verzoek. ,,Jorran heeft onlangs nog voor twee seizoenen bijgetekend en wij rekenden dan ook op hem de komende jaren," zegt Edmund Mijnheer namens de TC. ,,In de afgelopen maand is Luuk Oosterling verhuurd en is bekend geworden dat Basil Camara niet meer beschikbaar is. Ondanks het feit dat de spoeling in de defensie dus dun begint te worden, hebben we nooit getwijfeld of we Jorran aan zijn contract moesten houden. Jorran is een jongen van de club, die op 1 seizoen bij FC Groningen A1 na, zijn hele leven bij DVS heeft gevoetbald. Hij heeft altijd alles gegeven voor de club en wij vinden dan ook dat we hem deze prachtige kans om fulltime te gaan werken in het betaalde voetbal niet mogen ontnemen. Wij gunnen hem deze kans van harte en gaan er vanuit dat de hele club dat doet. Wij wensen Jorran heel veel succes in Deventer en we gaan hem vast nog regelmatig op de club zien. Uiteraard danken we hem voor zijn jarenlange trouwe inzet en verdiensten voor de club!”