Ermeloërs spelen gelijk tegen KVA

ERMELO - Dindoa moest afgelopen zaterdag naar de bekende Bankrashal in Amstelveen om te spelen tegen de koploper in de eerste klasse, KVA. In Ermelo werd er moeizaam gewonnen met 29 – 28 en uit ging het niet veel makkelijker. Uiteindelijk werd de eindstand 23-23.

Voor het publiek was het een spannende wedstrijd want de ploegen namen gedurende de wedstrijd niet meer dan 2 doelpunten verschil. Het was KVA dat de score opende en het duurde tot de achttiende minuut voor Dindoa, door een schot van Daphne van den Berg, op voorsprong kwam; 7 – 8. Direct daarna scoorde Daphne nogmaals en de 7 – 9 werd al gauw 8 – 9; toen 8 – 10 door Saskia Lieman en daarna kwam KVA weer gelijk met 10 – 10. De ruststand werd 11 – 11.

Strafworp

In de tweede helft was het Kasper Velgersdijk die Dindoa weer op voorsprong zette, maar de gelijkmaker kwam in dezelfde minuut. De hele tweede helft bleef het wisselen wie de leiding in de wedstrijd nam. Sam van der Beek werd er in gezet en zijn eerste balcontact was direct een doelpunt. Met nog vijf minuten te spelen was de stand weer gelijk; 21 – 21 en KVA nam weer de leiding over. Jorik Velgersdijk scoorde vlak voor tijd nog de gelijkmaker, 23 – 23 en in de laatste seconde van de wedstrijd werd de bal uit de hand van een speler van Dindoa geslagen en kregen de Ermeloërs nog een strafworp. Sam van der Beek werd er speciaal hiervoor in gezet, maar helaas rolde de bal over het randje van de korf en viel net buiten de korf naar beneden. Door het gelijkspel blijft KVA bovenaan en Dindoa staat op een gedeelde derde plaats met 2 punten achterstand. Volgende week speelt Dindoa thuis tegen het Haagse Achilles.