Corona steekt spaak in wiel

ERMELO – De organisaties van de Wielerronde Horst & Telgt en die van de Veldwijkloop hadden het zich dit jaar anders voorgesteld. Een leuke Veldwijkloop, overigens de twintigste en tevens de laatste waar initiatiefnemer Theo Bouw zich mee zou bemoeien en een 48e Wielerronde door het Ermelose Buitengebied. Het Coronavirus greep echter ook bij deze evenementen in.

De Veldwijkloop zou plaatsvinden op woensdag 13 mei, maar gezien de ontwikkelingen is dat te snel om te hopen op een doorgang van dit populaire loopevenement over Landgoed Veldwijk. Psychomotore therapeut Theo Bouw stond aan de basis van deze loop. Dit jaar zou de twintigste editie plaatsvinden, een editie waar Bouw voor het laatst aan zou meewerken. Hij gaat dit jaar met pensioen en draagt het stokje over aan zijn opvolger Marieke Nanninga. Nanninga is sinds februari werkzaam als psychomotorisch therapeut en bewegingsagoog bij GGz Centraal. ,,Ik hou me daarnaast ook bezig met leefstijl en activatie op verschillende afdelingen binnen GGz Centraal,’’ aldus Nanninga. ,, Ik ben zelf opgegroeid met duursport en zeker hardlopen vind ik zelf erg leuk en gezond om te doen.’’ Volgend jaar dus de twintigste editie waarbij Theo Bouw in ieder geval op de achtergrond zijn kennis en ervaring zal inzetten.

Wielerronde

,,De verregaande gevolgen van het coronavirus op de lange termijn worden steeds merkbaarder,’’ meldt de organisatie van de Wielerronde Horst&Telgt. ,,Daarom hebben wij, in navolging op vele andere evenementen in de regio, besloten dat de Wielerronde Horst en Telgt dit jaar geen doorgang zal vinden.’’ Uiteraard betreurd de organisatie dat zij dit besluit moeten nemen, maar ze realiseren zich ook dat door de huidige omstandigheden er weinig alternatieven zijn. bieden. De Wielerronde is een evenement wat gedragen wordt door haar sponsoren en die wil de organisatie niet extra belasten in deze tijd.