KNVB last amateurvoetbalcompetitie af

ERMELO – De KNVB heeft besloten om de amateurvoetbalcompetitie voor de rest van het seizoen niet meer te hervatten. Dat betekent dat er per direct geen wedstrijden meer worden gespeeld tot en met de zomerstop.

Vanavond kondigde het kabinet verregaande maatregelen af om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hierna heeft de KNVB besloten om de competitie van het amateurvoetbal stil te leggen. De competitie ligt al een geruime tijd stil en het is niet duidelijk hoelang de crisis nog gaat duren. Er werden natuurlijk al geen wedstrijden meer gespeeld, maar omdat de KNVB graag duidelijkheid wil geven aan de clubs, heeft zij besloten om dit nu kenbaar te maken. Ook is door de bond besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook de bekerkampioenschappen worden niet uitgespeeld. In het nieuwe seizoen begint elk team weer in dezelfde klasse als bij de start van dit seizoen. Wat de consequenties hiervan zijn wordt door de KNVB verder onderzocht. Uiteraard betekent dit nogal wat voor de clubs: vrijwilligers, spelers, besturen en alle andere mensen die betrokken zijn bij de clubs kunnen nu niet meer hun hobby uitoefenen en hebben daarnaast een stuk dagbesteding minder.

FC Horst

Voorzitter Henk van den Bosch van FC Horst reageert uiteraard teleurgesteld. ,,Maar in de eerste plaats zijn onze gedachten bij de vele mensen die ziek zijn en hun geliefden. Voor FC Horst heeft dit alles zeker consequenties. In financieel opzicht hebben we uiteraard te maken met het feit dat we een aantal maanden kantine-inkomsten missen. Daarnaast hebben een aantal van onze sponsoren het nu moeilijk en zouden we ook in dat opzicht best te maken kunnen krijgen met wat tegenslagen. In deze tijd moeten we er echter zijn voor onze sponsoren en moeten we af en toe even flexibel proberen te zijn voor wat betreft overeenkomsten en exposure. Daarnaast hebben we onze leden al opgeroepen om onze sponsoren in deze zware tijden te supporten. FC Horst is gelukkig een gezonde familieclub en met slim maatwerk-beleid verwachten we zeker gezond uit deze crisis te komen.’’ Natuurlijk heeft het ook consequenties voor alle mensen die nu hun wekelijkse bezigheden moeten missen. ,,Voor wat betreft het voetbal is het natuurlijk vooral jammer voor ons allemaal dat wij onze geliefde sport niet meer kunnen uitoefenen. We waren al druk bezig met het komende seizoen en kijken er nu misschien wel meer dan ooit naar uit. De selectie en staf van FC Horst voor het komende seizoen krijgen best wat wisselingen, maar staan er goed voor en zijn al bijna compleet. Hiervoor heeft deze crisis geen consequenties. Ook zullen we onderhoud waar mogelijk naar voren halen en overwegen we op het moment van schrijven nog om ook het groot onderhoud voor de velden eerder te starten. Als bestuur gaan we altijd al zo transparant mogelijk om met onze informatie, overwegingen en beslissingen. Daarom proberen we sinds de eerste berichten over het Corona virus om onze leden, zeker nu, zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Dat doen we via onze website, social media en digitale nieuwsbrieven.’’ Van den Bosch wenst alle inwoners van Ermelo en hun geliefden in deze donkere tijden veel gezondheid en vertrouwen toe.

DVS’33 Ermelo

Voorzitter Aart Goossensen van DVS’33 Ermelo is zoals meestal positief. ,,DVS’33 Ermelo blijft dan toch in de Derde Divisie en dat is een verstandig besluit van de KNVB. Door het besluit om 2020/2021 opnieuw met dezelfde teams te starten kies je voor een oplossing met de minste discussie. Natuurlijk is het sneu voor de mogelijke kampioen en mooi voor de mogelijke degradanten. DVS’33 kijkt weer uit naar de derby’s tegen Sparta Nijkerk en VVOG en dat waren dit seizoen mooie wedstrijden met veel publiek die ook nog netjes met elkaar omgingen zonder gedoe. Binnen de vereniging moeten nu ook de leden geduld oefenen door de overheidsmaatregelen, maar leden, supporters en sponsoren blijven de club steunen ook als het financieel nu even goed opletten is. We heten immers niet voor niets Door Vereniging Sterk en dat zullen we de komende maanden merken. Het bestuur is dankbaar voor de vele mentale steun omdat dit voor het besturen van een vereniging ook een lastige periode is en je zo de mensen leert kennen die ook in clubbelang denken. DVS’33 is altijd een club met ambitie om het beste uit jezelf te halen en dat vraagt offers. Ik heb respect voor de kinderen en hun ouders die zo graag willen voetballen en via de media en filmpjes willen we hen zoveel mogelijk bij de club betrekken.’’ Samengevat besluit Goossensen: ,,Ik ben trots op mijn cluppie.’’

EFC'58

,,In de vierde klasse stond EFC ‘58 derde, met vier punten achter op de nummer 1 welke voor de komende wedstrijd stond gepland,'' vertelt voorzitter Wim Peter van Panhuis. Toch is Wim Peter van Panhuis niet in mineur om de beslissing van de KNVB. ,,Het is een heldere en duidelijke boodschap. Het is goed dat deze beslissing is genomen.'' De voorzitter reageert nuchter op het feit de titelrace dit jaar gestaakt wordt. ,,Het is uiteraard wel zuur, maar andere clubs staan weer onderaan en die zullen er blij mee zijn,'' grapt Van Panhuis. ,,Voetbal is een bijzaak en gezondheid staat altijd voorop. We zeggen nu natuurlijk even tegen elkaar: Verdikkie, we stonden er goed voor. En natuurlijk ga je het liefst door voor de prijzen. Maar het is niet anders, gezondheid moet altijd bovenaan staan.'' Zelf werkt Van Panhuis in Brabant en ziet dagelijks de gevolgen van de besmettingen. ,,Laten we asjeblieft zorgen voor onze medemens. Voetbal is voor onze competitie een vrije tijdsbesteding voor vele mensen binnen bedrijven die het nu veel moeilijker hebben en daar gaan onze gedachtes naar uit. De komende tijd gaan we besteden aan het volgend seizoen en dan gaan we weer knallen. En we nodigen iedereen uit om volgend jaar dit vuurwerk te aanschouwen op sportpark de Zanderij''.