Trainingen sportclubs weer begonnen

ERMELO – Vanavond kwamen tussen 18.00 en 21.00 uur zo’n driehonderd jonge voetballertjes weer ouderwets het sportpark van DVS’33 Ermelo bezetten. Eindelijk mochten ze, na een lange lockdown, weer trainen.

Premier Rutte gaf vorige week tijdens de persconferentie aan dat kinderen tot en met twaalf jaar vanaf 28 april weer in groepsverband mogen trainen. Wie zal er blijer hebben gereageerd toen hij meldde: de jeugd, de ouders of toch de vrijwilligers van de sportclubs? Bij DVS’33 Ermelo zijn vandaag en morgen ruim zevenhonderd jongens en meisjes weer vol enthousiasme het veld op. Op het veld is middels dranghekken een eenrichtings looproutes afgezet en stewards houden bij de ingang van het park de wacht om te voorkomen dat er teveel mensen het sportpark betreden.

Jongvee

Door de jeugdcommissie TCO en accommodatie en bestuur en gemeente Ermelo is de afgelopen dagen hard gewerkt aan een protocol en dat is het spoorboekje opdat alles in goede orde en zonder incidenten verloopt. De KNVB heeft ook een speciaal ‘coronaprotocol’ gemaakt wat daarin is meegenomen. Volgens Goossensen wil de club drie keer per week trainingen geven waarbij ook niet-leden welkom zijn. Onder begeleiding van trainers, stewards en kaderleden krijgt de jeugd weer volop training. Het is natuurlijk eerst weer even dollen: ,,De jeugd is blij dat ze net als jongvee huppelend de wei in mogen,’’ lacht voorzitter Aart Goossensen. Enkele spelers van het 1e elftal assisteren ook bij de training.