‘Waar een deur dicht gaat, gaat er altijd ergens anders weer een open’

ERMELO – Ermeloër John Dooijewaard, nu nog assistent-trainer van DVS’33 Ermelo, gaat per 1 juni als assistent-trainer aan de slag bij hoofdklasser vv Berkum te Zwolle. Het eerste elftal mag blij zijn met zo’n gedreven en enthousiaste assistent. 

Dooijewaard (46) is formeel nog assistent-trainer van het eerste elftal van de geelzwarten, maar door de Coronacrisis komt het van voetballen niet zoveel meer. ,,Mijn contract bij DVS’33 Ermelo loopt officieel nog tot 1 juni,’’ vertelt Dooijewaard. De beide assistent-trainers Dooijewaard en Jaap de Vries moesten afscheid nemen van de Ermelose Derde Divisionist omdat de TC een andere hoofdtrainer aantrok. Dooijewaard: ,,En toen was er voor ons geen plaats meer. Ik train nu de JO-11. Niet omdat het moet, maar omdat ik hart heb voor de club.’’ Daarmee laat Dooijewaard ook zien hoe hij in elkaar zit. Geen rancune, dus ook ruimte om iets anders te doen voor ‘zijn’ club. Maar hij had het natuurlijk graag anders gezien.

Superblij

Dooijewaard: ,,Via Arjen Scheepers kwam ik in contact met vv Berkum. Ik ken de club vanuit het verleden, zowel als speler als trainer. En ik ben natuurlijk superblij met deze nieuwe uitdaging.’’ Vanaf 1 juni wordt Dooijewaard dus de assistent van hoofdtrainer Arno Hoekstra bij de Zwolse hoofdklasser. Na een gesprek met de TC en Hoekstra bleek het direct te klikken. Met de komst van John Dooijewaard is de technische en medische staf van vv Berkum voor het nieuwe seizoen 2020-2021 weer compleet. John Dooijewaard: ,,Het zit niet in mijn aard om rancuneus te zijn, maar ik had het graag anders gezien. Maar, ik bekijk het altijd positief: Waar een deur dicht gaat, gaat er altijd ergens anders weer een open.’’