Veel kennis over fietsen en routes binnen de vereniging

ERMELO - In de wielsportmonitor 2020 is becijferd dat de afgelopen twee jaar 100.000 mensen gestart zijn met wielrennen of mountainbiken. Een mooi getal en het geeft aan hoe populair fietsen de laatste jaren is geworden. De afgelopen maanden is deze populariteit door de corona maatregelen en de noodzaak tot individueel sporten ook nog explosief gestegen. De Veluwse Wieler Vereniging (VWV Ermelo) speelt daar op in.

Fietsen gaan als warme broodjes over de toonbank en menig fietsenmaker heeft de voorraad volledig uitverkocht. Nu de regels versoepelen en er weer in kleine groepjes samen gefietst mag worden wil de Veluwse Wieler Vereniging (VWV Ermelo) een oproep doen aan alle nieuwe fietsers die onlangs trotse eigenaar zijn geworden van een stalen of carbon ros. Naast dat het uiteraard gezellig is om samen te fietsen is er binnen de vereniging veel kennis aanwezig over onder andere mooie routes, fietsonderhoud, hoe men het beste kan trainen en natuurlijk waar de beste koffiestops te vinden zijn. Het sociale aspect is belangrijk bij de VWV. Ook met praktische onderwerpen als: hoe zet je een helm op, net boven de wenkbrauwen en niet achter op het hoofd, helpen zij elkaar.

Tourleider

Wekelijks fietsen er meerder groepen op meerdere niveaus over de weg en door het bos onder leiding van een tourleider die wisselende routes uitzet. De deelname is gratis en vrijblijvend en de VWV zorgt voor een veilige landing in jouw groep. Er is voor de mountainbikende dames een eigen afdeling die zomers iedere dinsdag in verschillende groepen onder begeleiding het bos onveilig maken. ,,Als vereniging hebben wij fietsers van alle niveaus veel te bieden maar het belangrijkst is wat de Veluwse Wieler Vereniging betreft dat samen fietsen de sport nog mooier maakt,’’ vertelt bestuurslid Marco Kool en roept fietsliefhebbers op om lid te worden. ,,Word lid van onze prachtige vereniging! Waarom? Lid worden heeft vele voordelen. Voordelig clubtenue en je fiets en kleding worden via het lidmaatschap automatisch verzekerd en je krijgt korting op alle NTFU toertochten.’’

Voor meer informatie: VWV-ermelo.nl