Speel je in de kijker bij een topclub

ERMELO – In de zomervakantie, op dinsdag 21 juli, vindt voor de eerste keer een Jonger Oranje Talentendag plaats bij FC Horst. Dit wordt voor jongens en meisjes van 5 tot 12 jaar een geweldige voetbaldag. Daarbij maken ze ook kans om gescout te worden door scouts van de aanwezige profclubs.

Tijdens de Jonger Oranje Talentendag wordt een groot 4 tegen 4-toernooi gespeelt waarbij de spelers bekeken en beoordeeld wordt door scouts van verschillende profclubs. Alle deelnemers krijgen zo de kans om hun voetbaldroom te verwezenlijken met als ultiem resultaat gescout worden door een topclub en/of een plek verdienen in de Jonger Oranje Regioselectie.

Finals

De scouts selecteren tijdens de Jonger Oranje Talentendag de beste spelers voor de drie Jonger Oranje Regioselecties ‘Midden’ in de leeftijdscategorieën Onder 9, Onder 11 en Onder 13. Zij gaan aan het einde van het seizoen meedoen aan de Jonger Oranje Finals. Daar worden de drie officiële Jonger Oranje teams geselecteerd door scouts van alle partnerclubs van Jonger Oranje. Deze talententeams spelen in het seizoen daarna tegen profclubs uit het binnen- en buitenland. Zo speelde Jonger Oranje in het verleden oefenwedstrijden tegen o.a. AZ, Liverpool en Borussia Dortmund.

Certificaat

De Jonger Oranje Talentendag is voor spelers uit de geboortejaren 2008 t/m 2014. De deelnemers hoeven geen lid te zijn van een voetbalclub. Deelname kost slechts €26,95, inclusief persoonlijk certificaat en PANNA! magazine na afloop. De wedstrijden worden van 9:15 – 12:30 uur (2010 t/m 2014) en 13:15 – 16:30 uur (2008 t/m 2009) gespeeld. Meer informatie over de Talentendag en over het aanmelden op www.jongeroranje.nl.