Ventiel van hardlopend Nederland

ERMELO – Organisator Gerard Peek heeft er veel extra werk aan gehad maar bleef er in geloven. Hij leverde enkelen weken geleden al een uitgebreid Trail-Corona-1,5 m Protocol bij de gemeente in. En ontving nu toestemming om de Trail door te laten gaan.

Als Peek ergens zijn tanden inzet, moet je van goeden huize komen om hem ervan af te brengen. Echter tegen Corona kon ook hij niet op. Maar toen de maatregelen beetje bij beetje minder streng werden, gloorde er hoop. Peek: ,,Ik heb alles tegen het licht gehouden en in het protocol omschreven. Ik wilde graag het evenement toch door laten gaan en ik denk dat we zo’n beetje het eerste hardloopevenement zijn wat weer opstart.’’ Voor Peek en z’n vrijwilligers blijft de gezondheid van de deelnemers absoluut centraal staan. ,,Maar als een evenement door kán gaan dan is het toch zeker bij ons? Hoeveel m2 wil je hebben in de grote ‘achtertuin’ van Ermelo?’’ aldus Peek.

Ventiel

Maar dat het evenement door kan gaan, betekent ook dat er nu nog heel veel werk verzet moet worden. En uiteraard ook een nieuwe begroting, want dat het evenement nu duurder gaat uitvallen, is haast wel zeker. Daar laat Peek zich echter niet door weerhouden. Peek: ,,Zolang we een onderlinge afstand van 1,5m kunnen garanderen, geldt vanaf 1 juli voor bijeenkomsten zoals de Veluwse Trailrun geen maximaal aantal bezoekers meer en konden we nu de knoop doorhakken. Ik ben blij dat de Veluwse Trailrun, na de lock-down het ‘ventiel’ van hardlopend Nederland kan zijn.’’ Uiteraard gelden er nog wel beperkende maatregelen en daarom wordt de Trailrun toch anders dan vorige keer. ,,Zo zullen we, om voor alle deelnemers zorg te dragen voor optimale doorstroming en maximale onderlinge ruimte, de nodige maatregelen moeten nemen. Enkele van deze zijn dat er een gelimiteerd aantal aan deelnemers kunnen meedoen, maar ook het pendelvervoer vanaf het NS station naar de Schaapskooi en vise-versa met ruimere bussen zal worden georganiseerd en met mondkapjes,’’ vertelt Peek. Ook zal het trail-dorp ruim zal worden ingericht met aparte in- en uitgangen. ,,Het programma wordt ‘uit elkaar is getrokken’ zodat om 11:00 de eerste en om 14:30 uur de laatste start zal plaatsvinden en er zullen gefaseerde starts plaatsvinden van een half uur.’’

Inschrijven

Er zal door deze maatregelen ook meer onderlinge ruimte op het parcours zijn, dus dat is op zich natuurlijk geen probleem. Verder is het goed te weten dat, mocht het evenement op het laatste moment toch onverhoopt niet door kunnen gaan (bijvoorbeeld bij een tweede corona-golf), dat dan het startbewijs, inclusief bestelde extra’s, geldig blijft voor de editie van 4 september 2021. Inschrijven is mogelijk op www.veluwsetrailrun.nl zolang het maximaal aantal deelnemers per afstand nog niet bereikt is.