Kozakken Boys derde sparringpartner

ERMELO - Onder toeziend oog van ruim tweehoonderd toeschouwers heeft DVS'33 Ermelo haar derde oefenwedstrijd gespeeld. In eigen huis werd er met 0-2 verloren van tweede divisionist Kozakken Boys. De eerste helft was Kozakken Boys DVS'33 de baas. De tweede helft werd het rommeliger, maar toen wist de thuisploeg wel grote kansen te creëren.

Trainer Peter Wesseling stuurde de eerste helft de routine het veld in. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten want afgelopen dinsdag lag de eerste bal al na enkele minuten in de goal van de tegenstander. Kozakken Boys liet zich echter niet verrassen en nam het initiatief met goed positioneel spel met diepgaande spelers en een echt aanspeelpunt in de spits, Ten Den. Daar had de geelzwarte verdediging haar handen vol aan. Keeper Thodorie Velenas trad twee keer goed op en hield zijn doel leeg. Tot tien minuten voor rust de laatste man Sven van Ingen de bal keihard in de kruising kopte en de doelman kansloos liet, 0-1.

Tik-tak

DVS'33 probeerde het wel, maar werd alleen gevaarlijk na een crosspass van Vloedgraven en Roald de Vries. De gasten lieten zich niet in de war brengen door het getik-tak van de voorwaartsen die het vooral zochten in de kleine ruimte.
Na rust veranderde het spelbeeld. Het spel werd meer open, maar ook rommeliger. Mogelijk ook doordat de ingevallen spelers zich graag wilden bewijzen. DVS'33 kreeg een aantal dotten van kansen. Invaller Maarten van Dijk – wat doet die jongen toch veel goed aan de bal – stuurde met een prachtige steekpass Ali Akla de diepte in. Die had zelf moeten scoren maar zocht, alleen voor de doelman, teveel zijn ploeggenoot Karim Arzini op. Deze werd echter sterk verdedigd op moment dat hij dacht te scoren.

Prachtige combinaties

De ploeg uit Werkendam kreeg meer ruimte en was daardoor ook levensgevaarlijk. Uit een van de kansen wist Mark Veenhoven opnieuw de doelman van DVS'33 kansloos te laten, 0-2. Quincy Veenhof, in de spits sterker dan op het middenveld, stuurde met een prachtige pass Maarten van Dijk de diepte in die met een bekeken schot de 1-2 dacht te maken, maar de bal ging net voorlangs. Na een prachtige combinatie tussen de jarige Stef Nijland en Maarten van Dijk, wist de laatste met een bal achter het standbeen Veenhof vrij te spelen. Die scoorde beheerst. Hij bleek alleen buitenspel te staan. Een interessante wedstrijd met een avontuurlijk DVS'33 in de tweede helft, maar de temperatuur op het veld werkte uiteindelijk ook niet mee. Genoeg stof weer om te overdenken voor trainer Wesselink.